• DOLAR 34.015
  • EURO 37.717
  • ALTIN 2795.755
  • ...
Huvvara'da Filistinliler işgalcilerin saldırıları yüzünden evlerinde mahkum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Batı Şeria'da, işgal kuvvetleri 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistinlilerin topraklarını gasbeden Yahudilerin saldırılarında ciddi artış yaşanıyor. Huvvara beldesinde yaşayan Filistinliler de işgalci yerleşimcilerin saldırılarından korunmak için evlerinin bahçe duvarlarına, camlarına ve kapılarına teller çekti, binalarına kameralar taktı.

Bölge sakini 61 yaşındaki Filistinli Rumel es-Suveyti, evininişgal kuvvetlerinin kuzeyinde bulunan ve daha önce gözaltına tutulduğu Megiddo Hapishanesine benzediğini söyledi.

Filistinlilerin topraklarını gasbeden işgalcilerin saldırılarının son 3 yılda, özellikle 7 Ekim'den sonra ciddi bir şekilde arttığını söyleyen emekli gazeteci Suveyti, bu sebeple evinin bahçe duvarının üzerine yüksekliği 2 metreye ulaşan dikenli teller demir teller çektiğini belirtti.

Suveyti, bahçe duvarına güvenlik kamerası ve dikenli teller taktığını belirterek, saldırgan İşgalcilerin evine girmesini engellemek ve kendisini savunmak için bu yönteme başvurduğunu ifade etti.

Evinin Huvvara'daki ana caddeye yakın olması Suveyti için bir avantaj değil çünkü ana caddeye yakın olması evi işgalci yerleşimcilerin saldırılarına karşı daha savunmasız hale getiriyor. Nablus kentindeki dağ eteklerine kurulmuş yerleşim yerlerinden gelen Filistinlilerin topraklarını gasbeden işgal askerleri, Suveyti'nin evinin yakınında geçiyorlar.

"Evimizin bahçesinde hapiste hissediyoruz"

Filistinli Suveyti'nin torunlarıyla birlikte oturduğu evin bahçesinden, dağ tepelerinde kurulan işgalci yerleşim yerlerinde hızlanan inşaat çalışmalarını görmesi onu daha da kaygılandırıyor.

Duruma ilişkin Suveyti, "Son yıllarda Batı Şeria'daki Filistin şehir ve kasabalarına yönelik yerleşimci saldırılarına tanık olduk ki bu saldırılar 7 Ekim'den sonra artarak son derece tehlikeli bir hal aldı." dedi.

Suveyti, son dönemde çevredeki birçok evin yaklaşık 150 işgalci yerleşimcinin saldırısına uğradığını ve saldırgan işgal kuvvetlerinin araçlara da zarar verdiğini belirtti.

Filistinli Suveyti, "Böyle bir durumda, evimi, ailemi ve torunlarımı yerleşimcilerin saldırılarından korumak için kendi çabalarımla bir şeyler yapmak zorunda kaldım." şeklinde konuştu.

Aldığı önlemlere ilişkin Suveyti, "Ruhen rahatlamak için evinizin bahçesinde oturursunuz ancak biz bu durumda sanki gerçek bir hapishanedeymiş gibi hissediyoruz." ifadesini kullandı.

 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir