• DOLAR 34.025
  • EURO 37.672
  • ALTIN 2795.448
  • ...
Siyonist işgalcilere tepkiler sürüyor: Canımızı acıtacak kadar cihada katkıda bulunmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, siyonist işgal rejiminin Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik uyguladığı soykırımını tel'in etti.

Gülistan Caddesi'nde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, alimler, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Binlerce kişinin katıldığı basın açıklamasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasında Molla Adnan Aslan Kürtçe bir konuşma yaptı.

Ardından STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Abdürrahim Demirtaş, Gazze'deki cihada maddi katkıda bulunup her ortamda mücahitleri ve oradaki cihadı gündemde tutmak gerektiğini söyledi.

"Sözün bittiği yer artık neresi bilemiyoruz"

Gazze'deki soykırım nedeniyle söyleyecek söz dahi bulamadıklarını belirten Demirtaş, "Artık sözün bittiği yer kelimesini kullanmayacağız; Sözün bittiği yer artık neresi bilemiyoruz.  Küçücük şehitlerin naaşlarının parçalarının duvardan kazıyarak bir torbaya konması mı? , gözleri açık giden bir yaşındaki yavrunun gözlerindeki buğu mu? Bir sokak köpeğinin ağzındaki minik şehidin boynunun büküklüğü mü Sözün bittiği yer? Yoksa öldürecek bebek bulamadığım için 12 yaşında bir çocuk öldürdüm diyen israilli bir itin sözleri mi? Cezaevlerinde her türlü işkenceye ve tecavüze uğrayan mazlumların feryadı mı? Buyurun siz söyleyin hangisi sözün bittiği yer? Artık bıçak kemiğe dayandı da demeyeceğiz. Çünkü gördük ki bıçağın dayanacağı bir kemiğimiz de yok, bu bıçağı durduracak bir izzetimiz de yok." dedi.

"Canımızı acıtacak kadar bu cihada maddi katkıda bulunmalıyız"

Tüm İslam âlimlerinin Gazze'ye desteğin farz-ı ayn olduğunu belirttiği bu ortamda Müslümanların vazifesinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Canımızı acıtacak kadar bu cihada maddi katkıda bulunmalıyız. Paramızdan arttırdıklarımızla değil, kendimizden kıstıklarımızla yapmalıyız bu vazifeyi. Ne diyordu Filistinli alim; farz olan hac dışında gidilecek umre bile haramdır bu dönemde. Kaldı ki tatillerimiz ve nice şeyler için binlerce lira harcıyoruz. Bu kaynakları bu cihadı desteklemek için kullanmalıyız. Bulunduğumuz her ortamda mücahitleri ve bu cihadı gündemde tutmalıyız. Sadece haftada bir ya da haberlere bakınca hatırlamamalı, dualarımızda, gönlümüzde, ruhumuzda yer vermeliyiz Filistin’e, Gazze’ ye ve Aksa’nın yiğit evlatlarına."

"Asıl beklentimiz yetki sahiplerinden"

Halkların yapacağımız şeylerin sınırlı olduğunu dile getiren Demirtaş, "Bu zulme ortak olmamak ve belki de durdurmak için diğer vicdanlı ülkeleri harekete geçirmek için asıl beklentimiz yetki sahiplerinden. Bu vesile ile Mavi Marmara Derneği ve gönüllülerine Gazze’ye gitmek için gerekli tüm şartları taşıdığı halde kendilerine neden çıkış izni verilmediğini Sayın Ulaştırma Bakanımıza sormak isteriz. Yine tüm dünyada uzun süredir gündem olan ancak bizim gündemimize az bir süredir giren petrol ticaretini de sormak isteriz. İlk günden hukuki mücadele verilirken, Türkiye’deki kuruluşlara izin verilmezken, Güney Afrika’nın açtığı davaya 10 ay sonra müdahil olunmasını Sayın Adalet Bakanımıza sormak isteriz." ifadelerini kullandı.

"Gazze’nin çocukları diğer çocuklardan daha mı az önemli?"

Açıklamasının devamında Demirtaş, "Savaşın başından bu yana, Filistinliler her türlü açlığı, yoksunluğu yaşarken, israil tarafının hiçbir zorluk yaşamamasını ve devam eden ticareti Sayın Ticaret Bakanımıza sormak isteriz. Vicdanlı birçok ülke israil ile tüm diplomatik ilişkilerini askıya almışken, bizim hala ilişkilerimizin neden devam ettiğini Sayın Dışişleri Bakanımıza sormak isteriz. Ukrayna’ya, Karabağ’a her türlü askeri destek sunulurken, Gazze’ye sadece dua gönderen yetkililerimize soruyoruz, Gazze’nin çocukları diğer çocuklardan daha mı az önemli? Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum; Bu kadar halk desteği varken, vatandaşlarınız her türlü fedakarlığı yapmaya hazırken 11'inci ayına giren bu mücadelede kınamadan öteye neden geçmiyorsunuz? Herkesi somut adım atmaya davet ederken, ilk adımı neden siz atmıyorsunuz? Birçok insan ve mazlum size bakarken, bu insanlara neden sırtınızı dönüyorsunuz?" diye sordu.

"Bugün Gazze'de yaşananlara seyirci kalan tüm Müslüman ülkeler bir gün aynı akıbeti yaşayacaklardır"

"Sizleri Gazze’nin yanında görmek istiyoruz" diyen Demirtaş, son olarak şunları söyledi: "Allah rızası için bir Müslüman olarak bugün Gazze’ye somut destek vermenin dünya ve üzerindeki tüm menfaatlerden daha üstün olduğunu hatırlayınız. Tarih sahnesinde Selahaddin Eyyubi’nin torunu olarak anılmak varken, işbirlikçi münafıklarla anılmanın vereceği utancı hatırlayınız. Unutmayalım ki, bugün Gazze’de yaşananlara seyirci kalan tüm Müslüman ülkeler bir gün aynı akıbeti yaşayacaklardır. Çünkü siyonizmin tek hedefi Gazze değildir."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir