• DOLAR 34.007
  • EURO 37.727
  • ALTIN 2794.984
  • ...
Bitlis'te Gazze'ye destek için basın açıklaması düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın her kesiminden Gazze’deki katliam ve soykırıma karşı destekler devam ediyorken, Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde yapılan ve Bitlis'teki STK'ların da desteklediği basın açıklaması cuma namazına müteakip Merkez Ulu Cami önünde yapıldı.

Namaz sonrasında toplanan kalabalık Gazze'ye destek sloganları atarken işgal rejimini lanetledi.

Zekeriya İlkılıç Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklaması öncesi halka seslenen Emrullah Uysal Hoca, yaşanan sürece değinerek, boykot çağrısında bulundu.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Dernek Başkanı İsmail Elban, Gazze’de yaşanan katliam ve soykırımlara dikkat çekti.

ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa'nın destekleriyle ortaya çıkan işgal çetesinin yıllardan beridir Gazze’de büyük acıları ve zulümleri yaşattığına değinen Elban, soykırım ve katliamların, siyonizmin gerçek yüzünü ortaya koyduğunu söyledi.

Elban, "Soykırımcı israil’in yaşattığı zulümlere, yaptığı katliamlar ve sürgünlere, namus-u Ekber’e karşı saldırılarına, namus-u mahreme hücumlarına, tüm insani ve İslami değerlere tecavüzlerine, işgal edilmiş Filistin topraklarına karşılık verilen mücadele örneklerinden 7 Ekim sonrası başlattığı soykırım ve canlı yayınlarda sergilenen mezalim, siyonizmin ve İsrail’in insanlık ailesi içinde nasıl habis bir ur ve zehirli bir hançer olduğunu bir daha ispatlamıştır." dedi.

"Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır." diyen Elban, "Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir? Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist israil’in Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve âmâsız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler; mahşer-i vicdanda ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir. Doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler. Hal böyleyken insanlığın yerle bir edildiği, soykırımların canlı yayımlandığı biçare Gazze’deki vahamet karşısında her devlete, kişi, kurum ve STK’lara; mevcudiyeti, imkân ve kabiliyetleri kapsamında iş ve sorumluluk düşmektedir." ifadesini kullandı.

İslam devlerine Kudüs ve Gazze’nin yalnız bırakılmaması çağrısında bulunan Elban, sözlerine şöyle devam etti:

“Müslümanların resmi, sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalıdır. Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Bizlerin, ferd-î vahit veya STK’lar olarak, bu bağlamda yapmamız ve süreklilik kazandırmamız gereken hususlar; israil’in kanlı tarihini bilmek, Kudüs’ün ve Filistin’in tarihini idrak etmek, Selahaddin örneğindeki gibi İslam’ın fethini ve dirilişini çağa taşımak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının bilincinde olmak, bireysel ve kitlesel bilinçlenmeyi artırmak, farkındalığı çoğaltmak, boykot ile düşmanı yerle bir edecek psikolojik ve ekonomik harpte aktif olmaktır.”

Filistin özgür olana dek yapılacak her türlü eylemlere destek vereceklerinin altını çizen Elban, işgal çetesi ürünlerinin boykot etme çağrısında bulundu.

Elban, "Ey insanlık onuruna sahip olanlar, ey iman ettim diyenler! Basın organlarınızda Gazze’ye yer verin. Çeşitli platformlarda, konuşmalarda Gazze’yi dillendirin. Ey hayırseverler, yardım kuruluşları listeniz, Gazze’siz olmasın! Ey İnsanlar! Yiyip içtiklerinize, alıp harcadıklarınıza dikkat edin. Haram olan sadece domuz eti değildir, domuzların ürettikleri de haramdır. En büyük maddi vazifeleriniz, boykot etmek ve kardeşlerinize yardım etmektir. Bunu iyice bilmelisiniz! Küdüs Sevdalıları olarak; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. Canımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı da yapmaya hazırız. Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm mücahitlere selam olsun! Filistin halkına selam olsun! Kahramanca direnen ve gönlümüze su serpen İzzeddin el-Kassam, İslami Cihad ve adını saymadığımız tüm direniş hattına selam olsun!” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir