• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Garibim Diyarımda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dar geldi buralar. Sanki bir hapis gibi beni sıktı bu nemli 4 duvar. Sanki bir ses veriyor bana. Bir şeyler söylüyor fısıltıyla. Belli ki anlıyor hâlimi ağlıyoruz usulca.
Bir kaçıştayım bu diyardan. Özgürlüğe kanat çırpıyorum durmadan. Kalemimle dertleşiyorum yorulmadan. Sığamıyorum kabıma. Taşıyorum nereye gittiğimi bilmeden. Mendiller usandı gözyaşları silmekten.
 

Garip kaldım bu diyarda. Kimse görmüyor ahvalimi. Herkes bir koşuşturmada ben ise boş gözlerle bakmaktayım. Sanki bu dünyadan değilim. Çekmişim el eteğimi kalmışım bir başıma. Çevirdim başımı ahrete ne dünya kaldı yanımda ne sema. Bir dönüp baktım ahret tarlasına. Gördüm ki gerekiyor çaba.
Garibim diyarımda. Tutsağım. Alışamadım bu düzene. Bu sisteme… Uzaklara çevirdim gözlerimi baktım ki toz bulutu çok uzaklarda. Yurduma şöyle bir baktım. Gördüm ki:


Perişandır yurdum               Sen gideli İslam
Yurdum tarumar.                   Mazlumlar öldü.
Birkaç harami                        Hak ve adaletin
Yurdu yağmalar.                    Beli büküldü.
Karanlık sokaklar, dar geçitler, çamurlu yollar… Başkası memleketimde hüküm sürerken ben ise garibim kendi diyarımda. Söz geçiremedim kimseye söz geçiremedim kendime. Mecalsiz bakan gözlerle, bikes kalmışım bir başıma. Alışamadım işte bu memlekete. Alışamadım bu sokaklara ve alışamadım bu insanlara.
 

Elif / Batman (Gercüş) – Yaş: 21
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir