• DOLAR 33.95
  • EURO 37.604
  • ALTIN 2793.458
  • ...
Yetimler Vakfı, Tanzanya'da ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetimler Vakfı, Türkiye'deki yardım çalışmalarının yanı sıra yurt dışında ve özellikle kara kıta Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı'nda yaptığı hayırlı hizmetlerin ardından Tanzanya'daki yardım faaliyetlerine devam eden Yetimler Vakfı, eski başkent Darüsselam'a 40 kilometre uzaklıktaki Vikunai bölgesinde, yüzlerce ihtiyaç sahibi, mağdur ve yetim aileye kurban eti ulaştırdı.

Mutluluklarına ortak oldukları ailelerin çocuklarını da unutmayan Vakıf çalışanları, şeker dağıtarak çocukları sevindirdi.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulunan Yetimler Vakfı Tanzanya Temsilcisi Abdulvahap Kaplan, hayırsever vatandaşların yaptığı bağışları ve vekalet olarak göndermiş oldukları akika ile sadaka kurbanlıkların kesimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Kaplan, Tanzanya'daki ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmek için bölgede olduklarını belirterek yüzlerce aileye kestikleri kurbanlıkların etlerini ulaştırdıklarını kaydetti.

Kaplan, "İki haftalık aradan sonra tekrar Tanzanya'ya geldik ve yine işimizin başındayız. İnşallah kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün yine Yetimler Vakfı'nın bizlere vermiş olduğu vekalet doğrultusunda kurbanlarımız var, kurbanlarımızı keseceğiz. Yetim aileler, fakir aileler bizleri bekliyor. Ve inşallah kestiğimiz bu kurbanları birazdan fakir ailelere, yetim ailelere dağıtacağız. Bu konuda vesile olan, bizlere yardımlarını gönderen tüm hayırseverlere çok çok teşekkür ediyor, Rabbim yar ve yardımcıları olsun inşallah." dedi.

Kaplan, Yetimler Vakfı'nın önümüzdeki günlerde Şehid İsmail Heniyye adına bir su kuyusunu da faaliyete geçirerek kuyu etrafındaki yüzlerce ailenin yüzünü güldürmeye hazırlandığını belirtti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir