• DOLAR 33.89
  • EURO 37.669
  • ALTIN 2788.551
  • ...
Eğitimci Çaplık: Öğrenciler barınma ve burs sorunu yaşamamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrencilerin en büyük endişelerinin barınma sorunu olduğunu dile getiren Eğitimci Çaplık, ailelerinden ayrılan hiçbir üniversite öğrencisinin yurt, barınma sorunu yaşamaması gerektiğini söyledi.

Evli öğrencilere de kira yardımının yapılması için bir çalışmanın başlatılması gerektiğini vurgulayan Çaplık, özellikle maddi sıkıntı yaşayan öğrencilere de burs imkânının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Üniversiteyi kazanan öğrencileri tebrik ettiklerini belirten Çaplık, yeni eğitim öğretim yılında üniversiteye başlayacak öğrencileri büyük sorunların beklediğini vurguladı.

"Barınma imkânlarının artırılması çok önemli"

Bu sorunların başında da barınma ve yurt sorunu geldiğine işaret eden Çaplık, "Özellikle ekonomik sıkıntıların hat safhaya çıktığı bu son dönemde gençlerimizin üniversiteye sorunla başlamalarını istemiyoruz. Ailelerinden ayrılıp gittikleri yeni şehirdeki üniversitelerinde yurtta kalmaları büyük önem arz ediyor veya barınma imkânlarının artırılması burada önem arz ediyor." dedi.

"Hiçbir öğrenci dışarda kalmamalı"

Yurt imkânlarının devlet tarafından artırılması gerektiğini ifade eden Çaplık, "Öğrencilerimizin hiçbirisinin dışarda kalmayacak şekilde yurtlara yerleştirilmesi büyük önem arz ediyor. Ekonomik sıkıntıların olduğu bu süreçte öğrencilerin ev tutması büyük ekonomik sorunları da beraberinde getirecektir. Evli öğrencilerimiz de belki söz konusu olacaktır." diye konuştu.

"Evli öğrencilere kira yardımı yapılmalı"

Evli öğrencilere de kira yardımının yapılması gerektiğini kaydeden Çaplık, "Evli öğrencilerin kira yardımından yararlandırılması için ilgili kurumların bu konuya el atması gerekir. Kira yardımıyla beraber bu insanların barınmalarının da sağlanması büyük önem arz ediyor. Elbette öğrencilerimizin burs kazanıp kazanmaması da sorun teşkil etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Öğrenciler ilk günden itibaren burstan faydalanmalıdır"

"Bursu çıkan öğrencilerimizin yılsonuna kadar bekleme gibi bir durumları olabiliyor." diyen Çaplık, şöyle devam etti: "Bursu çıkan öğrencilerimizin ilk günden bu burstan faydalanmalarını sağlama zemini hazırlanmalıdır. Ancak yerelden de bir takım imkanlar seferber edilmelidir. Yurt ile beraber kesinlikle burs imkanlarının da artırılması gerekir. En azından maddi imkanı olmayan öğrencilere denk gelecek şekilde bir burs imkanının sağlanması öğrencilerimizin sağlıklı bir eğitim öğretim sürecini yaşamaları için büyük önem arz etmektedir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir