• DOLAR 33.9
  • EURO 37.697
  • ALTIN 2788.398
  • ...
Afganistan İslam Emiri Ahundzade: Erdemin yayılması ve ahlaksızlığın önlenmesine ilişkin yasayı onayladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada, Afganistan İslam Emirliği'nin (IEA) dini lideri Mevlevi Hibatullah Ahundzada'nın erdemin yayılması ve ahlaksızlığın önlenmesine ilişkin bir yasayı onayladığını duyurdu.

Yasanın dört bölümü ve 35 maddesi var, Adalet Bakanlığı sözcüsü Barakatullah Rasouli, X'te söyledi.

Kanunun Faziletin Yayılması ve Kötülüklerin Önlenmesi Bakanlığının işlerini ve Muhtasiblerin (müfettişlerin) görev ve yetkilerini düzenlediğini söyledi.

Yasa, insanlara yumuşak bir şekilde tavsiyede bulunmayı, özel günahların açığa çıkmasından kaçınmayı ve Şeriat'ın izin verdiği durumlar dışında mahremiyetin ihlal edilmesinden kaçınmayı gerektirir.

Kanun, zina, kumar, hayvan dövüşü düzenlemek, radyo kaset çaları kötüye kullanmak, uyuşturucu kullanmak ve ticaretini yapmak, başörtüsüzlük, namaz kılmayı ve oruç tutmayı reddetmek, kafirlerle arkadaş olmak veya onlara yardım etmek gibi ahlaksızlıkları önlemeyi gerektirir.

Kanuna göre, bir kimse bir kötülük yaparsa, ona tavsiye edilir, uyarılır, bir saatten üç güne kadar hapis cezası veya Muhtasibin uygun göreceği başka bir ceza verilir.

Muhtasiplerin (Müfettişlerin) ayrıca canlı varlıkların hikayeli resimlerinin yayınlanmaması konusunda tavsiyede bulunmaları gerekmektedir.

Ayrıca kötü resim ve videolarının bilgisayarlarda, cep telefonlarında ve diğer cihazlarda hazırlanmasını ve izlenmesini engellemeleri gerekmektedir.

Yasa, kadınların tüm vücutlarını örtmelerinin gerekli olduğunu ve ahlaki bozulma nedeniyle yüzün örtülmesinin de gerekli olduğunu belirtmektedir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir