• DOLAR 34.073
  • EURO 38.134
  • ALTIN 2828.775
  • ...
Omar: Blinken ateşkes görüşmelerinde "aşağılandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oktay Gündüz

Demokrat temsilci Omar ve Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush, Demokrat Parti Kongresinin yapıldığı Chicago'da "Kararsızlar" hareketinin düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Bakan Blinken'ın ateşkes ve karşılıklı esir takası görüşmeleri için yaptığı ziyaretlere değinen Omar, "Şimdi kendinize sorun. Dışişleri Bakanımız nasıl oluyor da 11 kez seyahat ederek, bu duruma yol açan bombaları ve silahları sağlamaya devam ettiğimiz bir olayın sona ermesi için yalvarıyor?" diye sordu.

Omar, "Dışişleri Bakanımızın İsrail'e gidip 11. kez ateşkes sağlamaya çok yaklaştığımızı söyleyip Mısır'a gitmesine ve hemen ardından Netanyahu'nun bir basın toplantısı düzenleyip anlaşmayı kabul etmiyoruz demesine nasıl izin veririz?" şeklinde konuştu.

Ilhan Omar, "Yönetimimizin temsilcilerinin karşı karşıya kaldığı bu aşağılanmadan nasıl utanmayız? Bu sadece uluslararası hukuka saygılı olduğumuzu söylemenin ikiyüzlülüğü değil, aynı zamanda aşağılanmadır." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden yönetimini Gazze'de yaşanan "soykırım savaşını tanımayı reddetmekle" eleştiren Omar, Biden'ın "ateşkes için yorulmadan çalıştıklarını" söylemesine atıfta bulunarak, "Böyle bir ifade kullandıkları için kendilerinden utanmalılar çünkü bu silahları biz sağlıyoruz." dedi.

Omar, Washington yönetimine seslenerek, "gerçekten ateşkes istiyorlarsa silah göndermeyi bırakmaları gerektiğini" vurguladı.

Temsilciler Meclisi Cori Bush ise Gazze'de 40 binden fazla erkek, kadın ve çocuğun "ABD'nin ürettiği ve parasını ödediği silahlarla" katledildiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir