• DOLAR 34.075
  • EURO 37.96
  • ALTIN 2815.776
  • ...
Yahya Seri konuştu:  Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde iki operasyon!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    Yemen'deki Ensarullah Hareketi'nin askeri sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde işgal rejimiyle ilişkili iki gemiye operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Yahya Seri açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Kuvvetlerimiz Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nde iki askeri operasyon gerçekleştirdi.

▪️ İlk operasyon, düşman İsrail ile ilişkili  bir şirkete ait bir petrol gemisini ( Sunion) hedef aldı. İşgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağı  kararını ihlal eden gemi  Kızıldeniz'de doğrudan vuruldu ve batma riski altında. 

▪️Diğer operasyon, düşman İsrail ile ilişkili  bir şirkete ait bir gemiyi (Sw Kuzey Rüzgarı I) hedef aldı. Gemi   Aden Körfezi'nde  ilerlerken  doğrudan vuruldu.

▪️Donanma, Hava Kuvvetleri ve füze kuvvetleri, iki askeri operasyona bir dizi tekne, balistik  füze ve insansız hava aracı ile katıldı.

▪️İsrail düşmanına deniz ablukası uygulamaya devam edeceğimizi ve önceki açıklamalarda belirtilen  askeri operasyonlar dahilinde  kendisiyle ilişkili  şirketlere bağlı tüm gemileri hedef alacağımızı teyit ediyoruz.

▪️Operasyonlarımız ancak saldırganlığın sona ermesi ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimize yönelik kuşatmanın kaldırılmasından sonra duracak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir