• DOLAR 33.92
  • EURO 37.606
  • ALTIN 2781.77
  • ...
Putin duyurdu: Tehdit altında!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Ukrayna'nın bu ilerleyişi de bölgede bulunan Kursk Nükleer santralini tehdit etmeye başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Kursk Nükleer Santrali'ne saldırma niyeti olduğunu açıkladı. Santralde yaşanacak bir sızıntı sonucu 1986'da Çernobil'de yaşanan nükleer felaketin bir benzerinin yaşanmasından korkuluyor.

Wall Street Journal'de yayımlanan bir habere göre Rusya'nın Kursk'ta yaşadığı  zafiyetin sorumlusu Albay General Alexander Lapin.

"Albay General" rütbesi Rus Ordusu'nda mareşalden sonra verilen en yüksek rütbe. Albay General Alexander Lapin de Rus Ordusu'nun görevden alınana kadar Ukrayna'daki kuvvetlerinin komutanıydı. 2024 yılından bu yana kuzey birlikleri komutanı olarak görev yapan Lapin, Kursk'ta sınırların güvenliğini sağlayan bir konseyi yakın zamanda dağıtmakla suçlanıyor. Lapin bu konseyi dağıtıp bölgedeki askerlerin sınırı koruyacak güce sahip olduğunu söylediği öne sürülüyor.

Lapin'in sınırları koruyan konseyi dağıtma kararı Kursk bölgesindeki sınırlarda Ukrayna ordusu için adeta bir gedik açtı

Bu haberler de ilginizi çekebilir