• DOLAR 33.92
  • EURO 37.626
  • ALTIN 2782.85
  • ...
AB'nin Afganistan Maslahatgüzarı değişti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı basın açıklamasında, eski maslahatgüzar Raffaella Iodice'nin, çarşamba günü, Dışişleri Bakan Yardımcısı Şir Muhammed Abbas Stanekzai ile veda görüşmesi gerçekleştirdiği ifade edildi.

Görüşmede, Iodice'nin, iki yıllık görev süresi boyunca Bakanlıktan aldığı destek ve iş birliği için minnettarlığını dile getirdiği ifade edildi. Görevinin sona erdiğini ve yerine Vieranica Boskovic'in Kabil'deki yeni Avrupa Birliği Maslahatgüzarı olarak atandığını açıkladı.

Açıklamada, AB Maslahatgüzarının Brüksel ve Afganistan arasındaki devam eden iş birliğini vurguladığı belirtildi. Iodice'nin, Afganistan ile ilgili olarak büyükelçiliklerle detaylı bir toplantıya katılmak üzere Doha'ya gideceği ve ardından Brüksel'deki Avrupa Birliği yetkilileriyle kapsamlı bir toplantı yapmayı planladığı öğrenildi.

Doha'da düzenlenen üçüncü oturumda Iodice, Afganistan İslam Emirliği'nin katılımından duyduğu memnuniyeti aktararak Afganistan'ın ekonomi sektöründe kaydettiği ilerlemenin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Afganistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Stanekzai ise, Avrupa Birliği'nin çeşitli alanlardaki yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletirken; Iodice'ye iş birliğinin devam edeceği güvencesini verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir