• DOLAR 33.919
  • EURO 37.622
  • ALTIN 2781.465
  • ...
Yemen'deki sel felaketlerinde 38 bin aile evsiz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Finansman ve Ortaklıklar Bölümü Direktörü Lisa Doughten, BM Güvnelik Konseyi'nde verdiği brifingte, yılbaşından beri ülkede 98 kişinin sel felaketleri, 14 kişinin de yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdiğini, 600'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Doughten, sağanak yağışların tetiklediği sellerden Yemen'deki birçok şehirde yaklaşık 695 bin ailenin doğrudan etkilendiğini, bu ailelerden evlerini ve geçim kaynaklarını kaybedenlerin olduğunu aktardı.

BM Yetkilisi, "İnsani yardım ortakları, sel felaketinden etkilenen ailelere gıda, su, hijyen malzemeleri ve barınak desteği de dahil olmak üzere acil hayat kurtarıcı yardımda bulundu. Etkilenen bölgelere konuşlandırılmış düzinelerce gezici sağlık ekibiyle hastanelere ve sağlık merkezlerine kritik tıbbi malzemeler ulaştırdı." ifadesini kullandı.

Doughten, fon yetersizliği nedeniyle Yemen genelinde kritik ihtiyaçların karşılanmasında zorluklar yaşandığı uyarısında bulundu.

38 bin aile evsiz kaldı
Yemen'de sert iklim koşullarının devam etmesi tahmininde bulunan BM verilerine göre, sel felaketleri nedeniyle ülkenin Hudeyde, Hacce, Taiz, Marib ve Sade şehirlerinde 38 bin 285'ten fazla aile evini kaybetti.

OCHA'nın Yemen ile ilgili raporunda, "Geçen haftalarda şiddetli yağışlar ve yaygın su baskınları, yerel halkın ve yerinden edilmiş kişilerin evlerine ve barınaklarına zarar verdi. Okullar, yollar ve sağlık tesisleri de dahil olmak üzere tüm altyapıyı olumsuz etkiledi." ifadesi kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir