• DOLAR 33.923
  • EURO 37.621
  • ALTIN 2783.127
  • ...
Ensarullah:  İran ile Hizbullah'ın tepkisi kaçınılmaz olarak geliyor...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Ensarullah yaptığı basın açıklamasında Yemen cephesinin bu hafta yaklaşık 21 balistik füze, bir insansız hava aracı ve bir botla saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Ensarullah, ABD düşmanının bu hafta Hudeyde bölgesinde 5 baskın düzenlediğine dikkat çekerek, Yemen halkının Gazze Şeridi'ndeki direnişe destek faaliyetlerinin devam ettiğini ve etkilenmediğini vurguladı.

Husi, İran'ın tepkisi ve Hizbullah ile ilgili olarak şunları söyledi:  "İsrail düşmanı, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da ve üst düzey askeri komutan Fuad Şükr'ün Beyrut'ta şehit edilmesine hala bir yanıt bekliyor. İran'ın ve Hizbullah'ın tepkisinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyoruz.'' 

Husi, Arap rejimlerini eleştirerek şunları söyledi: "Kolombiya Devlet Başkanı, Gazze'yi desteklemek için İsrail kuruluşuna kömür ihracatını engelledi, oysa Arap rejimlerinin düşmana ihracat yapmaya devam ettiğini görüyoruz."

Husi, bazı Arap rejimlerinin Filistin halkına ve mücahitlerine sempati duyanlara hapis, para cezası verdiğine,  işkence ettiğine  bazen de sürgüne gönderdiğine dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir