• DOLAR 33.92
  • EURO 37.646
  • ALTIN 2784.19
  • ...
Liderler toplandı:  ABD'ye net tehdit! Ateşkes olsa bile...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seyyid eş-Şuheda Tugayları tarafında yapılan açıklamada, diplomasinin ABD varlığını sona erdirmedeki başarısızlığının kendilerini bölgeleri özgürleştirme operasyonlarına yeniden başlamaya iteceği belirtildi.

Seyyid eş-Şuheda Tugayları Sözcüsü, yaptığı açıklamada, hükümetin müzakereler konusunda resmi bir tutum sergilemesini beklediklerini söyledi. Sözcü, “Ancak onların (Amerikalıların) çekilme konusunda ciddi olmadıklarını biliyoruz” ifadelerini kullandı. Nuceba Hareketi ise ABD güçleriyle yapılan ve hükümete müzakere için zaman kazandırmayı amaçlayan ateşkesin artık kendileri için bağlayıcı olmadığını açıkladı.

Nuceba Hareketi Siyasi Konsey Üyesi Haydar el-Lami, yaptığı basın açıklamasında, direniş gruplarının ateşkesi sona erdirdiğini ve Irak içindeki tüm ABD üslerini hedef almak için tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

Şarku'l Avşat'a göre Kaynaklar, silahlı grupların liderlerinin son iki gün içinde bir toplantı yaptığını ve Hamas Hareketi bir ateşkes anlaşmasına varsa bile Gazze Şeridi’ndeki gelişmelerden bağımsız olarak kısa süre içinde saldırılara daha yüksek bir tempoda devam etme konusunda anlaştıklarını aktardılar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir