• DOLAR 34.105
  • EURO 37.951
  • ALTIN 2814.872
  • ...
Taksicilere yönelik şiddete karşı 16 kilometre koştular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taksi şoförü saldırılarına dikkat çekmek amacıyla yola çıkan milli atlet Yasin Avcı ve diğer 3 sporcu, Bursa Ulucamii önünden başlayarak Küçük Sanayi İstasyonuna kadar 16 kilometre maraton koştu.

Maraton koşusunun başlangıcına Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fahrettin Bilgit ve Mudanya Çepni Mahallesi’nde 20 yerinden bıçaklanan taksi şoförü Yunus Emre Yüksel katıldı.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çakır, koşunun başlangıç noktasında yaptığı konuşmada, bu etkinlikle özellikle taksici cinayetlerine farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

"Taksicilerin daha güvenli ve konforlu şekilde çalışması için şartları oluşturmaya çalışıyoruz"

Seslerinin duyulması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Çakır, "Bütün taksicilerin daha güvenli ve konforlu şekilde çalışması için şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Federasyonla görüşmelerimiz devam ediyor. Yakında kameralı sisteme geçilecek. Kameralı sisteme geçildikten sonra herkes cebinden izlemeyecek ama emniyet açısında taksiciler daha güvenilir hale gelecektir." diye belirtti.

"Bursa'daki taksilerin içine kamera konulacak"

Taksicilerin daha güvenli ve konforlu çalışması için gereken şartları oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Çakır, "Yakın zamanda Bursa’daki taksilerimizin içine kamera konulacak. Aynı zamanda araçlarımıza takip sistemi ve panik butonu bağladık. Panik butonlarıyla bundan sonra herhangi bir olayda emniyet ekiplerimizle hızlıca müdahale edeceğiz." diye konuştu.

Milli atlet sporcuların katılımıyla gerçekleşen koşu, 16 kilometre sonra Nilüfer ilçesindeki Beşevler Küçük Sanayi Sitesi’nde sona erdi.

Mudanya ilçesinde mayıs ayında bir müşterisinin bıçaklı saldırısı sonucu yaralanan taksici Yunus Emre Yüksel de koşunun başlangıç noktasındaki programa katılarak etkinliğe destek verdi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir