• DOLAR 33.921
  • EURO 37.592
  • ALTIN 2778.09
  • ...
UNICEF, Afrika'daki mpox hastalığıyla mücadele için 16,5 milyon dolar arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNICEF Doğu ve Güney Afrika Bölge Direktörü Etleva Kadilli, Kenya'nın başkenti Nairobi'de yaptığı açıklamada, yeni mpox türünün savunmasız çocuklar ve aileler için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Kadilli, Burundi, Ruanda, Uganda, Kenya ve Güney Afrika'da 200 doğrulanmış vakanın tespit edildiğini, bölgede çocuklar ve savunmasız toplulukların genişleyen bir mpox salgınının eşiğinde olduğunu söyledi.

Kadilli, "Hayat kurtarma müdahalesinin, risk iletişim çabalarının ve sınır ötesi iş birliğinin yanı sıra, genel sağlık sisteminin güçlendirilmesine, temel hizmetlerin sürekliliğine ve genel çocuk refahını destekleyen programlara yönelik yatırımlara öncelik verilmelidir." diyen Kadilli, bu kamsamda 16,5 milyon dolar tutarında yardım çağrısında bulundu.

Mpox virüsünün yeni varyantının (klad Ib) Güney Afrika hariç tüm etkilenen ülkelerde tespit edildiğini ve özellikle küçük çocuklar olmak üzere yaş grupları arasında daha geniş bir bulaşma potansiyeli nedeniyle endişe oluşturduğunu söyleyen Kadilli, Kenya, Burundi ve Uganda'nın virüsün yanı sıra kuraklık ve sel gibi çok sayıda acil durumla mücadele ettiğini belirtti.

Kadilli, ayrıca mpox salgınlarının çocuklar ve ergenler üzerindeki damgalama, ayrımcılık ve okul ve öğrenmede aksama gibi ikincil etkilerine ilişkin endişelerin devam ettiğini belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir