• DOLAR 34.112
  • EURO 37.997
  • ALTIN 2814.513
  • ...
"Silver" kod adlı Rus askeri üssü havaya uçurdu, Ukrayna'ya kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Özgürlük Lejyonu'ndan yardım alan 'Silver' kod adlı bir Rus askeri, kendi birliğinin üssünü havaya uçurup, Ukrayna'ya kaçtı. O anlara dair video kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde, askerlerin silahlarını temizlediği, sohbet ettiği anlarda FPV drone pilotu olan Silver'ın bodrum katında bulunan yatakhaneyi patlamasından kaynaklı yangın çıktığı görülüyor. 

Rus asker kendi birliğini havaya uçurup Ukrayna'ya kaçtı! İşte o anlar - 1. Resim

Raporlara göre, olay Storm-Z birliğinde yani eski mahkumlardan ve eski paralı askerlerden oluşan birlikte meydana geldi. Yangında 15 asker yaralandı, tabur komutanın ise ağır yaralı olduğu belirtildi.

Silver, birliğin üssünden ayrıldıktan sonra dışardaki yola piyade mayınları bıraktı. Aylar öncesinden belirlenen bir rotayı izleyerek Ukrayna'ya kaçtı. 

Rus asker kendi birliğini havaya uçurup Ukrayna'ya kaçtı! İşte o anlar - 2. Resim

''PUTİN İÇİN ÖLMEK İSTEMİYORUM''

Silver, Kiev'e ulaştığında düzenlenen bir basın toplantısında, birliğinin gerçekleştirdiği vahşetlere tanık olduğunu bu yüzden büyük bir hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Rus lider Vladimir Putin için ölmek istemediğini dile getiren Silver, savaşa anavatanını korumak için dahil olduğunu da belirtti.

Rus asker kendi birliğini havaya uçurup Ukrayna'ya kaçtı! İşte o anlar - 3. Resim

RUSYA'YA KARŞI SAVAŞACAK

FRL'deki "Caesar" kod adlı bir komutan, Telegraph'a yaptığı açıklamada, bu taraf değiştirmenin "zeki, cesur insanların" Putin rejimini nasıl devirebileceğini gösterdiğini söyledi.

Drone pilotunun yakında ön cepheye katılarak Putin'in güçlerine karşı savaşacağını da ekledi.

Rus asker kendi birliğini havaya uçurup Ukrayna'ya kaçtı! İşte o anlar - 4. Resim

UKRAYNA'YA İSTİHBARAT SAĞLADI

Ukrayna askeri istihbarat direktörlüğünden bir sözcü, "Silver"ın Rus savaş planları ve birlik konumları hakkında "değerli istihbarat" sağladığını söyledi.

 

TGRT

Bu haberler de ilginizi çekebilir