• DOLAR 34.112
  • EURO 37.997
  • ALTIN 2814.513
  • ...
Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze'de sivillerin sürekli zorla yerinden edilmesi insanlık dışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

MSF'nin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, işgal ordusunun dün Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah ve Han Yunus bölgelerindeki insanları göçe zorlamasının ardından aralarında MSF görevlilerinin de bulunduğu pek çok kişi, güneydeki El-Mevasi bölgesine geçmeye çalıştı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Gazze'deki MSF çalışanı Jacob Granger, Gazzelilerin sürekli zorla yerinden edilmesinin "insanlık dışı" olduğunu vurguladı.

Zorla yerinden edilen Gazzelilerin hiçbir eşyasının kalmadığı ve gidecek hiçbir yerleri olmadığını vurgulayan Granger, "Çadır kuracak yer yok. Aşırı kalabalık, ciddi su sıkıntısı ve asgari temizlik hizmetlerinden yoksunluk hastalıkların yayılmasını körüklüyor. Acil ihtiyaçlara yetişemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen MSF'nin bölgedeki tıbbi koordinatörü Julie Faucon, hijyen ürünlerinin yoksunluğundan kaynaklanan uyuz gibi cilt hastalıklarında artış gördüklerini belirtti.

Faucon, "Sürekli bombardımanlarla insanlar daralan bir alanda sığınak aramaya zorlanırken, koşullar daha da kötüleşiyor ve hastalıklar yayılmaya devam ederek çocuklar gibi çoğunlukla savunmasız olanları etkiliyor." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir