• DOLAR 33.899
  • EURO 37.611
  • ALTIN 2775.999
  • ...
Çekyalı Kristina Müslüman olarak Melek adını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinden olan Samed Kaplan; Antalya Manavgat'ta bir otelde çalışırken tanıştığı Çekyalı Cristina ile evlilik kararı aldı. Resmi nikahlarını kıydıran çift, daha sonra memleketi Kahramanmaraş'ta bir yakınlarının düğününe geldiler.

Uzun zamandır İslam'ı araştıran Kristina, eşi ile birlikte Kahramanmaraş'taki dini ve kültürel yerleri gezdi. Kristina Abdülhamidhan Camii'ni gezdikleri sırada Müslüman olmaya karar verdi.

Kristina'nın Müslüman olma isteği eşi ve ailesi tarafından sevinçle karşılandı. Kristina'nın eşi ve ailesi, Abdulhamidhan Camii İmam Hatibi Ali Sarıkaya ile görüşerek gelinlerinin Müslüman olmak istediğini ve dini nikah merasimi yapmak istediklerini söyledi.

Talebin iletilmesi üzerine Onikişubat Müftülüğünde İhtida Merasimi düzenlendi.

Düzenlenen İhtida Merasimi'nde İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir'in ve eşinin yakınları huzurunda şehadet kelimesini getiren Kristina, Müslüman oldu ve İhtida Belgesini Müftü Özdemir'in elinden teslim alarak Melek ismini aldı.

İlçe Müftüsü Özdemir, İslam dinini seçen Melek Kaplan'a İslam hakkında kısa ve öz bilgiler vererek Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri içeren Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarını kendisine hediye etti.

"İslam'ı uzun süredir araştırıyordum, tüm soruların cevabını İslam’da buldum"

Müftü Özdemir'in, "İslam dinini seçmene, Müslüman olmana sebep olan nedir?" sorusuna Melek Kaplan, İslam'ı uzun süredir araştırdığını, bütün sorularının cevabını İslam’da bulduğunu ve bu nedenle Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

Bu ana şahit olan eşi ve yakınları, müftülük personeli ile duygulu anlar yaşadı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir