• DOLAR 33.914
  • EURO 37.628
  • ALTIN 2777.589
  • ...
HÜDA PAR: Kamu yurt sayısı artırılarak öğrencilerin barınma sorunu ivedilikle çözülmeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan kira artışları ve ulaşım zamlarına da dikkat çeken HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanı Yahya Oğraş, yerel yönetimlerin ihtiyaç sahibi olan öğrencileri tespit ederek il dışına gidecek olanlara ulaşım desteği sağlaması gerektiğini kaydetti.

Oğraş, yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de 2024 yılı üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversitelerin herhangi bir bölümüne yerleşen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, yeni eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.

Üniversitelere kayıt heyecanı da başladı. Ancak bu eğitim yılında da üniversite öğrencilerimizin barınma sorunu devam ediyor. Türkiye'de kamu ve özel yurtlar maalesef ihtiyacı karşılayacak durumda değil. Türkiye'de örgün olarak okuyan öğrenci sayısı 4 milyon civarındadır. Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin ancak 1,5 milyonu kamu ve özel yurtlarda kalıyor. Geriye kalan öğrenciler ya adreslerinde ikamet ediyor ya da ev kiralayıp eğitim hayatına devam ediyor. Bugünkü koşullarda ev kiraları da başını almış gidiyor."

Yaşanan barınma sorununa ilişkin çözüm önerilerini sıralayan Oğraş, akademik hayatlarında maddi sıkıntı çeken öğrencilere yönelik burs imkanlarının da artırılmasına dikkat çekti.

Oğraş, konuya ilişkin partisinin çözüm önerilerini şöyle sıraladı:

-Hükümet, kamu yurt sayısını artırarak öğrencilerin barınma sorununu ivedilikle çözmelidir. Aksi halde ulaşım, iletişim, barınma, kaynak temini, temel ihtiyaçların giderilmesi mevzusu çok ciddi bir şekilde sorun teşkil edecek ve mağduriyetlere yol açacaktır.

-İhtiyaç sahibi olup da kamu yurtlarına yerleşemeyen öğrencilerimize, ev kiralamaları durumunda maddi destek sağlanmalıdır.

-Evli olan öğrencilere hem barınma hem de iaşe konusunda destek verilmelidir.

-Yerel yönetimler ihtiyaç sahibi olan öğrencileri tespit ederek il dışına gidecek olanlara ulaşım desteği sağlamalıdır.

-Ayrıca akademik hayatlarında maddi sıkıntı çeken öğrencilere yönelik burs imkânları da artırılmalıdır. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir