• DOLAR 33.911
  • EURO 37.599
  • ALTIN 2782.818
  • ...
Malatya'da din görevlileri buluşması gerçekleştirildi  
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program İl Müftü Vekili Abdullah Sucu'nun açılış konuşmasıyla devam etti. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, "Aidiyet ve Sorumluluk Bilinci" konusunu ele aldı.

Konuşmasına kulun aidiyetinin yalnızca Allah’a olması gerektiğini söyleyerek başlayan Aydemir, “Ana rahminden yapayalnız bir durumda iken kulu gören ve işiten yalnızca Allah’tı. Kul dünyaya geldikten sonra, annesiyle bile sonradan tanışıyor. Yani işin başlangıcında ve sonunda Allah (cc) var. Bu kulun aidiyetinin ve sorumluluk alanın ne olduğunu gösterir aslında. Ayetin ifade ettiği; Allah’tan geldik ve ona döneceğiz” diyen Aydemir, sözlerine şöyle devam etti:

“Mevla” Arapça'da sahip ya da efendi anlamına gelir. Peki anne ve babamız bizim mevlamız mıdır? Hayır. Zira bizim mevlamız yani iman edenlerin mevlası ayet mucibince Allah (cc.)’tır. Kimse kimsenin mevlası değildir. Peki bir kimse, başkasına nasıl Mevlalık iddia edebilir? Gerçek aidiyetini unutur da; kendisini yaşatının, yönetenin ve yönlendirenin Allah (cc) olduğunu bilmezse başkalarına kul ya da Mevla olma iddiasında bulunabilir. Tıpkı Firavun gibi.

“Kulun hayatın her anında ve alanında Allah’ı ve onun sözlerini öncelemesi” gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Akabinde Malatya İl Müftü Vekili Abdullah Sucu tarafından kendisine takdim edilen hediye ile program nihayete erdi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir