• DOLAR 33.921
  • EURO 37.567
  • ALTIN 2776.152
  • ...
Zelenskiy, Fener Patriği Bartholomeos'u 'ekümenik' ilan etti! Türkiye ne tepki verecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-      Söz konusu paylaşımda patrikten 'ekümenik patrik' diye bahseden Zelenskiy, Bartholomeos'tan dua isteyerek 'sarsılmaz' desteği için şükranlarını ilettiğini dile getirdi.

Paylaşımında Fener Rum Patrikhanesi'nin 'Ekümenik Patrikhane' olduğunu da dile getiren Zelenskiy açıklamasında, "Ukrayna heyetinin 'Ekümenik Patrikhane'ye' gerçekleştirdiği son verimli ziyaret de dâhil olmak üzere devam eden işbirliğimizi olumlu bir şekilde değerlendirdik ve Patrikhane'nin iade-i ziyaretine ilişkin beklentilerimizi paylaştık" cümlelerine yer verdi.

Fener Rum Patrikhanesi, hukuki olarak Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına bağlı bir dini kurum olmakla beraber idari açıdan Fatih Kaymakamlığı’na ve İstanbul Valiliği’ne bağlı.

Fatih Kaymakamlığı, daha önce Fener Rum Patrikhanesi'nin zaman zaman "ekümenik" kavramını kullandığını belirtilerek yaptığı açıklamada,  "Lozan antlaşması tutanakları ile yargı kararlarında Fatih Kaymakamlığı'na bağlı dinî bir kuruluş olarak kabul edilen Fener Rum Patrikhanesi'nin 'ekümeniklik' iddiası hukuki gerçeklerle bağdaşmamaktadır" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir