• DOLAR 33.919
  • EURO 37.562
  • ALTIN 2777.57
  • ...
Mahmud Abbas Gazze'ye gidecek mi? Danışmanı yanıtladı: İsrail karşı çıkarsa...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın din işlerinden sorumlu danışmanı El-Habbaş, Sputnik’e verdiği demeçte Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın riskli olmasına rağmen Gazze'yi ziyaret etmekte kararlı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı.

"Filistinli yetkililer, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi ziyaretinin gerçekleşmesi için çalışıyor. BM, BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu, Arap Birliği, Afrika Birliği, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Cezayir ve Fas temsilcileriyle bu konuyla ilgili görüşmeler yapıldı. Tüm bu ülke ve kuruluşlardan Gazze Şeridi'ndeki savaşı ve İsrail'in saldırganlığını durdurmak, bölge sakinlerinin hayatta kalabilmeleri için yardım sağlamak ve ayrıca işgali sona erdirmek ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına yönelik BM kararlarının uygulanması sürecinin başlatılması için bu ziyaretin düzenlenmesine yardım etmelerini istedik.

Mahmud Abbas tüm faktörleri tarttı, her şeyi dikkatle inceledi ve ancak bundan sonra Gazze Şeridi'ni ziyaret etme kararını açıkladı. İsrail tarafı ziyaret planları konusunda bilgilendirildi ve Filistin, İsrail’in herhangi bir engel çıkarmayacağını umuyor.

İsrail buna karşı çıkarsa, barış ve güvenliğin korunmasıyla ilgilenen uluslararası bir organ olan BM Güvenlik Konseyi'ne başvurulacak. Riskli ama Abbas Gazze Şeridi'ni ziyaret etmeye kararlı."

Bu haberler de ilginizi çekebilir