• DOLAR 33.922
  • EURO 37.57
  • ALTIN 2769.753
  • ...
Malatya’da kırsal konutlar ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, deprem nedeniyle kentte zor bir dönemden geçildiğini belirterek, şehrin yeniden inşaa ve imarı için mali gücün, kaynağın, projelerinin ve iradelerinin mevcut olduğunu, başta kaymakamlar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerinin inisiyatif alarak sorunların çözümüne katkı sunmaları gerektiğini ifade etti.

Çözülemeyen sorunların kendisine mutlaka bildirilmesi gerektiğini belirten Vali Yavuz, kura sonucu kalıcı konutlarına kavuşan vatandaşların kendilerine daha önce tahsis edilen konteynerleri boşaltması hususunda, talimat vererek konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Toplantıda yapılan değerlendirmelerde; teslim edilecek kırsal konutların, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanarak, 2024 yılı sonuna kadar teslim edileceği kaydedildi.

İlçelerde toplu konut ve kırsal kesim konutları projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalara aralıksız devam edilmesi ve proje sürecinin daha verimli ilerlemesi adına yapılan değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

Toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, Vali Yardımcıları Osman Kural ve Abdulselam Bıçak, Akçadağ, Arguvan, Battalgazi, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Yazıhan ve Yeşilyurt Kaymakamları, AFAD Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürü Ahmet Nehar Poçan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Yardımcısı Abdulkadir Çiğdem, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, FEDAŞ Malatya İl Müdürü Orkun Özgan ve Kırsal Konutlar Müşavir Firma Temsilcileri katıldı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir