• DOLAR 33.929
  • EURO 37.574
  • ALTIN 2769.319
  • ...
Yardım kuruluşları: Gazze'de insani dram devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yardım kuruluşlarının temsilcileri, Gazze'de 40 binin üzerinde şehit 100 binin üzerindeki yaralanın yanı sıra Gazze'de yaşayan 2 milyon 200 bin kişinin de temel yaşam malzemelerine ulaşamamasından dolayı ciddi  bir krizle mücadele ettiklerine değindi.

"Destekler çok azaldı"

Sami Türk

Gazze'nin gündemden düşmemesi gerektiğine değinen İyilik-Der Adıyaman Başkanı Sami Türk, "7 Ekim'de başlayan intifadadan sonra tüm dünyadan Gazze'ye güzel bir yardım oluştu. Herkes israilin kısa bir sürede Müslümanları oradan çıkaracağını savunurken çok şükür Müslümanlar onurlu bir duruşla mücadelelerine devam ediyorlar. Şu anda Gazze'de verilen direniş, Peygamber Efendimizin ashabının yaptığı gibi bir savaş veriyorlar. Biz dünya Müslümanlarına düşen görevler var. Bize ara ara çağrıda bulunuyorlar. Bize 'savaşa gelin' demiyorlar. Bize diyorlar ki, 'Bizi gündemde tutun ve bize destek verin.' Destekler çok azaldı. İyilik Derneği olarak Filistin için düzenli bir çalışma yapıyoruz. Gerçekten destekler maddi olarak düştü. Bununla beraber bizim kalbimizde tutmamız da düştü. Biz gündemimizden, soframızdan, masamızdan, ailemizden çıkardık. Asıl acı olan budur. " dedi.

"İlk günkü destek azaldı"

Geçen zaman içerisinde Gazze hassasiyetinin azalmamasına dikkat çeken Türk, "Gazzeli Müslümanlar bizden destek bekliyorlar. Dünya Müslümanları ayağa kalkmalı, Filistin'le olan bağlarını ortaya koymalılar. Bu konuda Avrupa, Amerika'daki halklar belki Müslüman ülkelerinden daha dik duruş gösterdiler. İslam doğudan değil batıdan yükseliyor. Filistin'e destek veriyorlar. Rabbim onları İslam'la şereflendirsin. Rabbim bizleri de Müslüman kardeşlerinin yanından şartsız bir şekilde  maddi, manevi duranlardan eylesin. Şehit İsmail Heniyye'nin dediği gibi, 'Kanımızla,  malımızla, canımızla, ailemiz ve her şeyimizle Kudüs için Mescid-i Aksa için olmak zorundayız.' Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmak zorundayız. Bu konuda biz Adıyamanlı kardeşlerimizden destek bekliyoruz. Destek verenler var ama ilk günkü destek azaldı. Bizler oradaki kardeşlerimize yardım edelim ki oradaki kardeşlerimiz de savaştan zaferle çıkabilsinler. Rabbim savaşan kardeşlerimize sabır versin." ifadelerini kullandı.

"Gazze'ye karşı daha hassas olalım"

Alim Tuzcu

Adıyaman İHH Teşkilatlanma Başkanı Alim Tuzcu, "İHH olarak 7 Ekim'den bu yana Gazze'de devam eden soykırıma karşı bir çalışma içerisindeyiz. İnsanlık olarak siyonizmin tüm dünyayı etkisi altına alma tehlikesiyle kaşı karşıyayız. Gazze'den Orta Doğu'ya yayılan bir savaş var. Gazze'ye yardımlarımız devam ediyor. Gazze'nin kuzeyinde günlük 100 bin kişilik yemek çıkartıyoruz. Şu an da yaklaşık 8 bin ton civarında insani yadım taşıyan üç gemiyi Gazze'ye ulaştırdık. Akabe limanına yanaşan üçüncü gemimizdeki insani yardımlar da Gazze'ye ulaştırıldı. Dünya Müslümanlarının Gazze'ye karşı daha hassas olması gerekiyor. Boykot yapmaya devam edelim, yardımlara devam edelim, sınırları zorlayalım. Müslümanlar birlik olmak zorundadır." şeklinde konuştu.

"Gazze'yi gündemimizde düşürmemeliyiz"

Tuzcu "Gazze'de 40 bin şehit, 100 bin yaralımız var. Müslümanların ve tüm insanlığın Gazze'ye yardımlarını esirgememesi lazımdır. Orada hem sağlık hem gıda hem de giyim anlamında yardıma ihtiyaç var. Evet hepimiz dua ediyor ve elimizden gelini yapıyoruz ama Gazze'yi gündemimizden düşürmemeliyiz. Müslüman kardeşlerimizin yanında olalım ve vahdeti oluşturarak siyonizmin yıkılışına vesile olalım inşallah."  dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir