• DOLAR 33.924
  • EURO 37.561
  • ALTIN 2768.425
  • ...
DSÖ: Esas tehlike Klad Ib varyantı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-    DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge Salı günü yaptığı açıklamada, virüsün 2022'de yol açtığı salgından sonra Avrupa genelinde halihazırda Klad II varyantı ile dolaşımda olduğunu belirtti.

Avrupa'da her ay yaklaşık 100 M çiçeği vakası görüldüğünü kaydeden Kluge, Cenevre'de medya temsilcilerine yönelik gerçekleştirdiği video konferansta "Mpox yeni Covid değil" dedi.

DSÖ, Afrika'daki mevcut M çiçeği salgınları ve potansiyel olarak daha tehlikeli olan yeni Ib varyantı nedeniyle geçen hafta küresel acil durum ilan etmişti. Örgüt böylece M çiçeği varyantlarına karşı dünya çapında daha dikkatli olunmasını ve aşıların adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Uzmanlar Klad Ib varyantının önceki varyantlara göre daha kolay bulaşabildiğini ve ayrıca ciddi vakalara yol açma olasılığının da daha yüksek olduğunu belirtiyorlar. Ancak Kluge, Avrupa'da şu ana kadar sadece İsveç'te bir Ib vakası görüldüğünü vurgulayarak, Avrupa'da baskın olan varyantın halen Klud II olduğunun altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir