• DOLAR 33.929
  • EURO 37.574
  • ALTIN 2769.319
  • ...
Eğitimci İpek: Tesettür, kadınları koruyan bir kalkandır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle yaz mevsiminde çıplaklığın toplumun ahlak ve değerlerini tehdit eder boyuta ulaştığını ifade eden Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman Temsilcilerinden Eğitimci Muhsine İpek, İLKHA muhabirine tesettürün kadın hayatındaki önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tesettürün Müslüman hanımın ahlakı ve kimliği olduğunu, kişiyi haya timsali bir insan haline getirdiğini ifade eden İpek, kadınlardan nefislerine uymamalarını istedi.

"Tesettür saygınlığın ifadesidir"

Tesettürün kadınlar için büyük bir önem arz ettiğini belirten İpek, "Tesettür fıtridir, Allah insanın fıtratına kodlamıştır. Tesettür delili A'raf Suresinin 26 ve 27'nci ayetlerinde geçmektedir. Tesettürü fıtrattan ayrı düşünürsek tam manasıyla tesettürü anlayamayız. Tesettür saygınlığın ifadesidir. Tarih boyunca gerek soylu ve asil kişilerin tesettüre büründüğünü görüyoruz. Peygamberimiz bir hadisinde buyuruyor ki, 'Kişiyi 3 ıslaklık kurtarır.' Bu ıslaklıklardan bir tanesi de Allah yolunda hizmet yaparken terinin ıslaklığıdır. Eğer bu sıcaklarda bir Müslüman hanımefendi örtüye, tesettüre bürünürse ve bu şekilde terden bir ıslaklık hissederse inşallah onun ahiretinin kurtuluşuna vesile olacaktır." dedi.

"Çıplaklık fuhuşatın ve birçok günahın sebebidir"

Tesettürün İslam'ın şiarlarından olduğunu vurgulayan İpek, "Etrafımıza baktığımızda artık açıklığın değil de çıplaklığın söz konusu olduğunu görüyoruz. Ve maalesef bu çıplaklık fuhuşatın ve birçok günahın sebebiyetine neden olduğunu biliyoruz. Günahların ve birçok zararın önüne geçmek için bizim şu sıcaklarda bile tesettüre bürünmemiz gerekiyor. Bunun farkında olmamız lazım." diye konuştu.

"Tesettür günahların affına vesile olur"

Tesettürün kişiyi kötülüklerden alıkoyduğunu vurgulayan İpek, "Bu sıcaklarda 'nasıl örtünürsünüz' sorusuna, 'Cehennemin azabı ve sıcaklığı dünyadaki sıkıntılardan çok daha şiddetlidir' diyoruz. Allah'ın isimlerinden Settar ve tesettür, aynı kökten gelir ve örtünmek mahiyetindedir. Eğer biz de örtünüp tesettüre bürünürsek inşallah Settar ismine mazhar olur ve Allah'ın günahlarımızı affetmesine vesile olur. Müslüman kadınlar olarak bizler mahremiyet elbisesini ve beden, takva elbisesini giydikten sonra inşallah bunun sonucunda cennet elbisesi giydirilir." ifadelerini kullandı.

"Tesettür kadınları sosyal hayattan koparan bir şey değildir"

Allah'ın emrettiği şekilde tesettüre bürünmenin kadını günahlardan koruyacağını ifade eden İpek, şöyle devam etti:

"Nur Suresinin 31 ve 60'ıncı ayetlerinde örtünün mahiyeti bizlere açıklanmıştır. Bize düşen 'işittim ve itaat ettim' olmalıdır. Bunun için teslimiyet ve tesettür ayrılmaz ikilidirler. Teslimiyetin olabilmesi için de muhakkak kabil bir imanın olması lazım. Ahzap Suresinin 90 ve 59'uncu ayetlerindeyse tesettürde çok önemli hikmetlerin olduğunu görüyoruz. Tesettür kesinlikle kadınları sosyal hayattan engelleyen bir şey değildir. Allah, hanımların bedenlerini nazik, çekici ve güzel yaratmıştır. Sosyal hayatta karşılaşacakları sıkıntı ve zorluklara bir kalkan olması için tesettür bizim için gereklidir."

"Tesettür Müslüman hanımın kimliğidir"

"Tesettür Müslüman hanımın ahlakı ve kimliğidir." diyen İpek, "Onunla tanınır, şahsiyetidir. Onunla kıymetlenir, izzetli yaşar ve kalkanıdır; onunla vakarlı olur. Öyle bir vakarla, olgunluk elde eder ki kişiyi haya timsali haline getirir. Teberrüc ise açıklık ve saçıklıktır. Teberrüc şeytandandır ve şeytanın hilelerindendir. Nefsimiz ve şeytan bizleri Allah'ın emirlerini yapmama noktasında donatılmıştır. Bizler bunlara karşı uyanık olmalıyız. Bilelim ki bizleri Allah'ın emrinden alıkoyan hangi vesveselerse bunu şeytan ve nefisten olduğunu bilelim." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir