• DOLAR 33.926
  • EURO 37.572
  • ALTIN 2765.506
  • ...
Şırnak'ta ilk defe DENEYAP atölyesi yaz okulu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında bir iş birliği ile DENEYAP atölyelerinde gerçekleştirilecek yaz okulunda, ortaokul ve lise öğrencilerine  robotik - kodlama ve yazılım teknolojileri eğitimleri veriliyor.

Şırnak'ta ilk defa açılan DENEYAP atölyeleri yaz okuluna gelen öğrenciler, yaz tatilini öğrenerek değerlendiriyor. 3 haftalık eğitimlerde öğrenciler, robotik kodlama ve yazılım teknolojileri dersleri eğitimi alıyorlar.

Yaz okulunda verilen eğitimler hakkında bilgi veren T3 Vakfı Şırnak il sorumlusu Rukiye Asan, İsmail Ebul-iz El Cezeri'nin memleketinde Cezeri'nin torunlarını yetiştirdiklerini ifade etti.

Asan, "İlk defa bu yıl Şırnak'ta yaz okulu başladı. 3 haftalık sürecek yaz okulunda robotik kodlama ve yazılım teknolojileri dersleri verilecektir.  Şırnak merkez ve Cizre DENEYAP atölyeleri olmak üzere 2 atölyemizde de eğitimlerimiz verilmekte. Öğrencilere verilen eğitimler işin uzmanı mühendisler tarafından verilmektedir. Bu öğrencilerimiz yaz aylarını en güzel ve verimli şekilde geçirmeleri ve bu dönemde gelişmeler için T3 Vakfı ve DENEYAP Türkiye'nin sunmuş olduğu en güzel imkânlardan bir tanesidir. 3 hafta sürecek bu eğitimde tam katılım sağlayacak öğrencilerimize de katılım belgesi vereceğiz. Bilimin öncüsü, sibernetiğin kurucusu İsmail Ebul-iz el Cezeri'nin torunlarını, geleceğin teknoloji yıldızlarını onun memleketinde yetiştirilmesi için milli teknoloji hamlesine katkı sunmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir