• DOLAR 34.103
  • EURO 38.067
  • ALTIN 2840.729
  • ...
Ateşkes olursa İran saldırmayacak iddiasına net yanıt! 'Beklemede kal' mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-     Devrim Muhafızları Ordusu'ndan yapılan açıklamada, ''Müdahalemiz önceki askeri operasyonlara benzemeyebilir ve müdahale senaryoları da benzer değil.

Zamanın geçişi bizim lehimizedir ve bir misilleme için bekleme süresi uzun olabilir.

Hedeflerimize yönelik hiçbir saldırıyı cevapsız bırakmadık ve düşman uygun zamanda düşünülmüş cevaplar için beklemelidir.'' ifadeleri kullanıldı. 

Devrim Muhafızları Sözcüsü, ''İran, savaşın sona ermesine ve Gazze halkına yardım edilmesine yol açacak her türlü hareketi destekliyor. Tahran, Gazze savaşının tarafı olduğu için Amerika'nın hamlelerini samimi bulmuyor. Siyasi gelişmelerin İsrail'e yanıt verme hakkımızla hiçbir ilgisi yoktur'' ifadelerini kullandı. 

Devrim Muhafızları Ordusu'yla bağlantılı Civan gazetesi 'Siyonist rejim için anlaşmayı ya da savaşı seçmek için son şans' başlıklı haberinde ABD Dışişleri Bakanı'nın Tel Aviv ziyaretinde yaptığı açıklamaları sayfasına taşıdı.

İngilizce yayımlanan devlet gazetesi Tehran Times, 'İsrail kale direklerini değiştiriyor, Blinken Bibi'ye boyun eğiyor' başlığıyla sunduğu haberde ABD Dışişleri Bakanı'nın Tel Aviv seyahatini 'sessiz sinema oyunu'na benzetti ve Washington'ın ateşkes turuyla dikkatleri 40 bini aşkın Filistinlinin can verdiği savaştan uzaklaştırmayı denediğini yazdı.

Tehran Times'taki bir başka haberde 'İşgal varlığının stratejik yanlış hesaplamaları' denildi, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in kendisini köşeye sıkıştıran ve savunmasız hale getiren birçok yanlış hesaplama yaptığı belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir