• DOLAR 34.084
  • EURO 38.112
  • ALTIN 2830.134
  • ...
Bakan Göktaş Mardin'de bir dizi ziyaretlerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mardin Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Göktaş, "Mardin’de korumamız altında olan çocuklarımız için bir çocuk evi sitesi yapmak üzere planlamalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde çocuklarımızın aile sıcaklığında büyüyecekleri yeni bir yaşam alanını Mardin’e kazandıracağız." dedi

Ziyaretin ardından basın açıklamasında konuşan Bakan Göktaş, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Mardin’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Bakanlıkça yürüttükleri çalışmaları istişare etmek ve Bakanlığa bağlı kuruluşları ziyaret etmek için Mardin’de bulunduklarını söyleyen Bakan Göktaş, Mardin için güzel çalışmalara imza atacaklarına inandığını söyledi.

Bakanlık olarak ortaya koyacakları hizmetlerin, öncelikle toplumsal huzur ve refaha katkı sağlamasını amaçladıklarını anımsatan Göktaş, "Bu kapsamda başta istihdam olmak üzere sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda kadınların daha da güçlenmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize güzel bir gelecek, mutlu yarınlar bırakmak için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Şehirlerimizde bulunan sosyal hizmet merkezlerimizle kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve engellilere hizmet ediyoruz." ifadesini kullandı. 

"2017’den bu yana 150 bin hanemize ulaştık"

81 ilde olduğu gibi Mardin’de de vatandaşların ihtiyacına cevap verecek pek çok projeye imza attıklarını dile getiren Bakan Göktaş, şunları söyledi:

"Şu an, şehrimizde bulunan 5 sosyal hizmet merkezimizle Mardinli vatandaşlarımıza destek oluyoruz. 'Aile Sosyal Destek Programı'mızla ihtiyaç duydukları an vatandaşlarımızın yardımına koşuyor, yanında oluyoruz. Program ile 2017’den bu yana 150 bin hanemize ulaştık. Gençlerimizi yuva kurmaya hazırladığımız 'Aile Eğitim Programı'mızdan ise, 2013 yılından bu yana 30 bin kişi faydalandı. Bunların yanı sıra şehrimizde bulunan 12 kadın kooperatifiyle kadınların başarılı birer girişimci olmalarının önünü açıyoruz. 'Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri' ile 2018’den bu yana 539 kadına destek olduk." 

Mardin’de toplam 115 çocuğa güven içinde bakım hizmeti sunduklarını kaydeden Göktaş, "Sosyal Ekonomik Destek programımızla ailesi yanında destek sağladığımız çocuk sayımız ise 2 bin 560’dır. Hizmetimiz kapsamında 2012 yılından itibaren 308 milyon lira tahsis ettik.Şehrimizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzattığımız 11 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bulunuyor. 2024 yılı başından beri sosyal yardımlarımızla 99 bin haneye ulaştık." ifadelerini kullandı

"Evde Bakım Yardımından bugüne kadar Mardin’de yaklaşık 12 bin vatandaşımız faydalandı"

Engelli ve yaşlıların toplumsal hayata aktif katılımlarının da kendileri için önem arz ettiğini söyleyen Göktaş, "Bu nedenle engelli ve yaşlılarımız için özel politikalar, önemli projeler yürütüyoruz. Şu an Mardin’de, 1 bakım ve rehabilitasyon merkezimizde 35 engelli vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bakımlarının evde yapılmasına özellikle büyük önem gösteriyoruz. Bu doğrultuda “Evde Bakım Yardımı”ndan bugüne kadar Mardin’de yaklaşık 12 bin vatandaşımız faydalandı. Bu kapsamda 2006 yılından bu yana 2,7 milyar lira ödenek ayırdık." diye konuştu.

"Mardin'de çocuk evi sitesi yapacağız"

Başlatacakları yeni bir çalışmayı da Mardinlilerle paylaşan Bakan Göktaş, "Mardin’de korumamız altında olan çocuklarımız için bir çocuk evi sitesi yapmak üzere planlamalarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde çocuklarımızın aile sıcaklığında büyüyecekleri yeni bir yaşam alanını Mardin’e kazandıracağız. Bizler de Mardin’in güzelliklerine sahip çıkmak, değerine değer katmak için kıymetli valimizle, milletvekillerimizle elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Tüm imkanlarımızla Mardin’e hizmet etmeye, geleceğine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Şehrimizin her alanda gelişebilmesi için daha nice güzel projelere imza atacağız. Bunu kıymetli Mardinlilerle el ele vererek yapacağız, gönül birliğiyle yapacağız." şeklinde kaydetti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir