• DOLAR 33.99
  • EURO 37.535
  • ALTIN 2749.975
  • ...
Katil rejim, bir kez daha okula sığınan sivilleri vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, katil rejim Gazze kentinin batısında yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Mustafa Hafız Okulu'nu bombaladı.

Saldırıda 9 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Soykırım rejimi, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilen sivillerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na 10 Ağustos'ta saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 100 kişi şehid olmuş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), siyonist rejimin Gazze'de sığınmacılar için barınma merkezleri olarak kullanılan okulları bombalama politikasını yoğunlaştırdığını ve bu saldırılarda yüzlerce kişinin öldüğünü veya yaralandığını açıklamıştı.

Gözlemevi, okulların bombalanmasının ve içindekilerle birlikte yok edilmesinin herhangi bir askeri gereklilikle açıklanamayacağını, bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirtmişti.

Gözlemevi, işgal ordusunun kalan barınma merkezlerini yok ederek Filistinlileri kalan az sayıdaki barınma yerlerinden yoksun bırakmayı amaçladığını, bu merkezlerin yıkılmasının, son 10 ayda sistematik olarak evlerin ve kamuya ait tesislerin tahrip edilmesinin devamı niteliğinde olduğunu ifade etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir