• DOLAR 34.105
  • EURO 37.948
  • ALTIN 2815.773
  • ...
Avrupa Yetim Eli, Kuzey Makedonya'da 200'den fazla çocuğu sünnet etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Yetim Eli, Strumica'daki beş bölgede 200'ü aşkın çocuk için sünnet programı yaptı. Düzenlenen organizasyon kapsamında 200'ü aşkın çocuk sünnet edildi.

sünnet olan çocuklara hediye verildi. Avrupa Yetim Eli Koordinatörü Nizamettin Aygan, dört yıldır ülkede imkânı olmayan çocuklara yönelik sünnet programları düzenlediklerini belirtti.

Aygan, "Dünyanın dört bir yanında insani yardım çalışmaları yapıyoruz. Son dört yıldır Kuzey Makedonya'da Türkiye'den gelen doktorlarımızla özel bir çalışma yürütüyoruz. Bu yıl farklı bölgelerde 200'ü aşkın çocuğun sünnetini gerçekleştirdik." dedi.

Sünnet programını uygulayan doktorlardan Ömer Faruk Aydoğan, ülkedeki sağlık sisteminde sünnet imkânı bulunmadığını ve ailelerin bu işlemi özel olarak yaptırmak zorunda kaldığını ifade etti.

Aydoğan, imkânı olmayan ailelere yönelik dört yıldır gönüllü olarak bu çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Kuzey Makedonya'daki programa, Avrupa Yetim Eli Koordinatörü Nizamettin Aygan, Türkiye Temsilcisi Nurullah Günaydın, gönüllü Cafer Ökmen, medya sorumlusu Ömer Çelik ve doktorlar Ömer Faruk Gümüş, Salim Cicihan ile Ömer Faruk Aydoğan katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir