• DOLAR 33.922
  • EURO 37.643
  • ALTIN 2779.74
  • ...
HAMAS'tan yeni ateşkes önerisine cevap: ATEŞKESE NİYETLERİ YOK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen son esir takası ve ateşkes müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, ''Doha'daki son tur görüşmelerde neler olduğunu arabuluculardan dinledikten sonra, Netanyahu'nun halen bir anlaşmaya varmanın önüne engeller koyduğunu, arabulucuların çabalarını engellemek ve savaşı uzatmak amacıyla yeni koşullar ve talepler belirlediğini bir kez daha vurguluyoruz." denildi.

GAZZE'DE KALICI ATEŞKES VE KAPSAMLI GERİ ÇEKİLME

Netanyahu'nun "Gazze'ye yönelik kalıcı ateşkesi ve kapsamlı geri çekilmeyi reddettiği, Gazze'yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru, Refah Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru'nda işgalin devam etmesi yönünde ısrar ettiğine" dikkat çekilen açıklamada, ayrıca esir takasına ilişkin yeni maddelerin son teklife dahil edildiği kaydedildi.

“NETANYAHU ANLAŞMAYA VARILMASINI ENGELLİYOR”

Açıklamada, "Netanyahu'yu arabulucuların çabalarını boşa çıkarmaktan, bir anlaşmaya varılmasını engellemekten ve Gazze Şeridi'ndeki yaşamın tüm yönlerini sistematik olarak hedef alan saldırganlığının bir sonucu olarak halkımızla aynı tehlikeye maruz kalan tutsaklarının hayatlarından tamamen sorumlu tutuyoruz." ifadelerine yer verildi.

ARABULUCULARA SORUMLULUKLARINI ÜSTLENME ÇAĞRISI

Açıklamanın devamında, "Biden'ın açıklaması ve Güvenlik Konseyi kararı temelinde 2 Temmuz'da üzerinde mutabık kaldığımız hususlara bağlılığımızı teyit ediyor ve arabulucuları sorumluluklarını üstlenmeye ve işgali üzerinde mutabık kalınan hususları uygulamaya mecbur etmeye çağırıyoruz." denildi.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 40 BİN 139'A YÜKSELDİ

Öte yandan, işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 40 bin 139'a, yaralıların sayısı 92 bin 743'e yükseldi. Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin 318. günde devam ettirdiği saldırılarda Gazze'deki güncel şehit ve yaralı sayısına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Buna göre işgalci rejim, dün son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 katliamda 40 kişiyi şehit etti, 134 kişiyi de yaraladı. Bakanlık, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının 40 bin 139'a, yaralıların sayısının ise 92 bin 743'e yükseldiğini kaydetti. Açıklamada, çok sayıda mağdurun halen enkaz altında, yollarda olduğu ancak işgalci rejimin, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engellediği belirtildi.

GAZZE’DE BİR GAZETECİ DAHA ŞEHİT OLDU

Gazeteci İbrahim Muharib, önceki gün gece saatlerinde Han Yunus'un kuzeyinde işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu. İşgal rejimi tankları, Han Yunus'un kuzeyindeki Hamad bölgesine gitmekte olan bir grup gazeteciyi hedef aldı. Saldırının ardından kendileriyle iletişim kesilen gazetecilerden İbrahim Muharib'in (26) cesedine ulaşılırken gazeteci Salma El Kaddumi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Muharib'in, çeşitli basın kuruluşlarında serbest gazeteci olarak çalıştığı ve Gazeteciler Sendikası üyesi olduğu belirtildi. Gazeteci Muharib'in şehadeti ile Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının başlangıcından bu yana Filistinli basın mensuplarının şehit sayısı 169'a yükseldi. (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir