• DOLAR 34.105
  • EURO 37.951
  • ALTIN 2814.872
  • ...
HAMAS:  ULUSLARARASI TOPLUMU VE BM'Yİ  FİLİSTİNLİ SİVİLLERİ KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci israil'in ihlalleri, aşırılık yanlısı hükümetin soykırımı sürdürmesine kılıf sağlayan Washington ve Batı başkentlerinin desteğiyle devam ediyor." ifadesi kullanıldı. İşgal rejiminin Gazze Şeridi'nde, özellikle kuzey ve güney bölgelerinden gelen yüzbinlerce kişinin sığındığı, orta kesimlerinde silahsız sivilleri hedef almaya devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İşgal ordusu, ailelere yönelik menfur katliamların yanı sıra Gazze Şeridi'nin bombalar altındaki çeşitli bölgeleri için tehcir talimatları çıkararak silahsız sivilleri hedef alıyor. Son olarak çoğu çocuk 16 kişiden oluşan bir ailenin de olduğu onlarca kişiyi öldürdü."

İşgal rejiminin toplu cezalandırma ve etnik temizliğin en çirkin biçimlerinden biri olarak, 10 aydır sivilleri doğrudan ve kasıtlı şekilde hedef almaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, uluslararası topluma ve BM'ye "sessizliği bırakmaları, Filistinli sivilleri koruma sorumluluğunu üstlenmeleri, israilin sivillere karşı işlediği acımasız suçları durdurmak ve bu suçların işlenmesinden sorumlu tutmak için çalışmaları" çağrısında bulunuldu. İşgal rejimi savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Ez-Zevayide kasabasının güney girişinde düzenlediği saldırıda 9'u çocuk 16 Filistinli katledildi.  AA

Husam Bedran:

SİYONİSTLER ANLAŞMAYA VARMAYI GECİKTİRİYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) üst düzey yetkililerinden Husam Bedran, Siyonist rejimin ateşkes anlaşmasına varmayı ertelediğini söyledi.

Dış haberler servisi

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) üst düzey yetkililerinden Husam Bedran, işgalci çete elebaşı Binyamin Netanyahu’nun müzakereleri ertelediğini ve ABD’nin bu rejimin suçlarını örtbas etmeye devam ettiğini belirtti. Bedran, “Filistinliler, 2 Temmuz'daki görüşmelerde mutabakata varılan hükümlere (Siyonist İsraillilerin Amerikalıların desteğiyle Joe Biden'ın planına ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına dayanarak sunduğu öneri) bağlıdır” dedi. Badran, Hamas ve diğer Filistinli direniş gruplarının savaşı durdurma ve Gazze Şeridi sakinlerinin katledilmesine son verme konusunda ısrar ettiğini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir