• DOLAR 34.113
  • EURO 38.106
  • ALTIN 2863.826
  • ...
Siyonist rejimin Fas'taki irtibat ofisi sessizce ve sinsice faaliyetlerine devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Siyonist İsrail irtibat bürosundan bir kaynak, Fas haber sitesi Hespress’e yaptığı açıklamada işgal rejimin Gazze'ye yönelik savaşının başlamasıyla faaliyetlerine ara verilen ofisin yeniden açıldığını doğruladı .

İşgalci rejimin, toplumsal huzursuzluk ve ofisin yeniden açılmasına yönelik yaygın muhalefet endişesiyle diplomatik yetkililerinin Fas medyasıyla temas kurmasını yasakladığı bildiriliyor.

Bu karar, geçen ay işgal rejimin sözde Dışişleri Bakanlığı Arap medyası sözcü yardımcısı Hasan Kabia'nın Rabat irtibat bürosunun başkan yardımcısı olarak atanmasının ardından geldi.

Ofis, 2022 yılında yolsuzluk iddialarının ardından birkaç aylığına geri çağrılan David Govrin tarafından yönetiliyor.

Hamas'ın 7 Ekim'de İşgalci rejimine düzenlediği saldırının ve İşgalci rejimin Gazze'ye savaş açmasının ardından, işgal heyeti güvenlik endişeleri nedeniyle Fas'tan ayrıldı. Ofis bu yılın Nisan ayında resmen kapandı.

Hespress'e göre, Siyonist işgal irtibat ofisi son zamanlarda sosyal ağlarda görünürlüğünü yeniden kazandı ve Fas'ı Taht Günü ve Paris'teki Olimpiyat Oyunları'ndaki başarıları gibi çeşitli ulusal etkinlikler dolayısıyla tebrik eden mesajlar yayınladı.

Yerel medyada yer alan haberlere göre , Kaabia'nın atanması perşembe günü Rabat'taki parlamento binası önünde Filistin'i Destekleme ve Normalleşmeye Karşı Çıkma Fas Cephesi'nin öncülüğünde protesto gösterilerine yol açtı.

Protestocular, Fas'ın İşgal rejimi ile ilişkilerini kesmesini talep etti ve Siyonist temsilcilerin krallıktan sınır dışı edilmesini istedi.

Protesto grubunun lideri Abdelilah Benabdeslam, Hespress'e yaptığı açıklamada, Fas'ın "suçlu bir devletle" ilişkilerini sürdürmesinin "utanç verici" olduğunu belirterek, "Hassan Kaabia ve ekibinin derhal sınır dışı edilmesi" çağrısında bulundu.

Benabdeslam ayrıca gösterilerin Fas genelinde devam edeceğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir