• DOLAR 33.995
  • EURO 37.605
  • ALTIN 2747.203
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Emeğinin karşılığını alamayan çiftçi üretimden vazgeçer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halkla iç içe olmaya, halkın sorun ve taleplerini dinlemeye devam eden HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir, yoğun çalışmalarına devam ediyor.

Milletvekili Demir, Gaziantep Ticaret Borsası, tüccar ve komisyoncuların yer aldığı Fıstık Hali'ni ve Antep fıstığı hasadına başlayan fıstık yetiştiricilerini ziyaret etti.

İlk olarak Gaziantep Ticaret Borsası'nı (GTB) ziyaret eden Milletvekili Demir, Borsa Başkanı Mehmet Akıncı ile bir araya geldi.

Milletvekili Demir, Antep fıstığı hasadı, fiyatı, rekoltesi ve üretimi hakkında GTB Başkanı Akıncı'dan bilgi aldı.

Antep fıstığı yetiştiricilerinin yaşadıkları sorunları yakından takip ettiklerini belirten Milletvekili Demir, Gaziantep'in önemli geçim kaynaklarından olan Antep fıstığında hasadın başladığını ancak çiftçinin bu yıl da yine emeğinin karşılığını alamadığını ve fiyat konusunda hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Çay ve fındık gibi Antep fıstığında da taban fiyat uygulanması çağrısı yapan Milletvekili Demir, çiftçinin emeğinin karşılığını alması halinde üretime devam edeceğini belirtti.

Tarımda yaşanan sıkıntıların çiftçileri çok zor durumda bıraktığına dikkat çeken Milletvekili Demir, "Antep fıstığı başta olmak üzere tüm ürünler için çiftçimizi ayakta tutabilecek, tarımı ve üretimimizi güçlendirecek bir fiyat belirlenmesi gerekir. Çiftçimizin hasat ettiği ürünün fiyatı eğer giderlerin veya maliyetlerin altında kalırsa çiftçi zarar eder. Emeğinin karşılığını alamayan çiftçi üretimden vazgeçer. Çiftçinin üretimden vazgeçmesi şehrimiz, ülkemiz ve milletimiz için iyi olmaz. Çiftçimizi, tarımı ve bu şehrin en önemli geçim kaynağı olan Antep fıstığını korumalıyız." dedi.

Antep fıstığı ve yetiştiricilerinin yaşadıkları sorunlarıyla ilgilenilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Demir'e, Başkan Akıncı olumlu yanıt verdi.

Milletvekili Demir, Gaziantep'te çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için Antep fıstığı için taban fiyatın belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Enflasyonun 3-4 kat arttığı bir dönemde çiftçinin büyük mağduriyet yaşadığını belirten Milletvekili Demir, çiftçinin, tüccarın ve tüketicinin birlikte kazandığı bir düzenlemenin getirilmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Borsa Başkanı Akıncı, Milletvekili Demir'e Antep fıstığı üretimi ve çiftçilerin emeği konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Gaziantep Ticaret Borsası'ndan (GTB) ayrılan Milletvekili Demir, daha sonra ise Antep fıstığı hasadına başlayan fıstık yetiştiricilerini ziyaret etti.

Milletvekili Demir, Antep fıstığı hasadına başlayan fıstık yetiştiricilerini ve kırsal mahallelerdeki vatandaşların sorunlarını yerinde dinlemek ve sıkıntılarını gidermek amacıyla Nizip ilçesine gitti.

Nizip ilçesinin kırsal Dayıdağı Mahallesi'nde Antep fıstığı yetiştiricileri ile bir araya gelen Milletvekili Demir, çiftçilerin fıstık üretimi ile ilgili soru, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Çiftçilerle ile uzun uzun sohbet eden Milletvekili Demir, çiftçilerin sorun ve taleplerini dinleyerek not aldırdı.

Artan girdi maliyetlerinden ve yeterince destek verilmemesinden dolayı çok zor günlerden geçtiklerini belirten çiftçiler, bu yıl rekoltenin iyi olduğunu ancak fiyatın düşük olmasından yakınarak Antep fıstığı için taban fiyatı uygulanmasını istedi.

Sorunlarını Milletvekili Demir'e anlatan çiftçiler, bu sene fıstıkta rekoltenin yüksek olduğunu ancak belirlenen fiyatların kendilerini tatmin etmediğini aktardı.

Çiftçiler, fıstık üretiminde harcanan masrafın fazla olduğunu, hasat mevsiminde toplanan fıstığın satış fiyatının düşük olduğunu ve bundan dolayı harcanan masrafın elde edilen gelirle uyuşmadığını dille getirdi.

Milletvekili Demir'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren çiftçiler, Demir'e çiftçilerin sorunları ile yakından ilgilendiğinden dolayı teşekkür ettiler.

Milletvekili Demir, ziyaretleri kapsamında daha sonra Gaziantep Toptancılar Merkezindeki (GATEM) Fıstıkçılar Sitesi esnafını ziyaret etti.

Esnafın sorun ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyen Milletvekili Demir, Antep fıstığı fiyatları hakkında esnaftan bilgi aldı. İş yerlerini tek tek gezerek esnafa bol kazanç ve kolaylıklar dileyen Demir, esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyerek esnaf ile uzun uzun sohbet etti.

Esnafın sorun ve taleplerini not aldıran Milletvekili Demir, siyaset kurumunun bu sorunlara çözüm üretmekle mükellef olduğunu belirtti. Site esnafı ile sohbet eden Milletvekili Demir, fıstık ticareti yapan esnafın sorularını da cevaplandırdı.

Milletvekili Demir, "Antep fıstığı hem şehrimiz hem de ülkemiz için çok önemli. Antep fıstığının hak ettiği yere gelmesini hep birlikte sağlayacağız." diye konuştu.

(İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir