• DOLAR 33.993
  • EURO 38.063
  • ALTIN 2828.702
  • ...
Kamboçya'da "hükümeti devirmeye yönelik" protesto çağrıları üzerine başkente binden fazla polis konuşlandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal Polis Müdür Yardımcısı Korgeneral Chuon Narin, yurtdışındaki muhalefetin hükümet karşıtı protesto çağrıları üzerine Kamboçya'nın başkentine binden fazla güvenlik görevlisinin konuşlandırıldığını söyledi.

Ulusal Polis'in internet sitesinde yayınlanan basın açıklamasında Narin, başkentte son günlerde güvenliğin artırıldığını belirterek, halka kamu düzeni ve güvenliği konusunda endişe etmemeleri çağrısında bulundu.

Narin, "Güvenlik güçlerimiz, 18 Ağustos ve sonrasında yasa dışı miting düzenlemeye çalışan her türlü aşırıcı gruba karşı operasyon düzenlemeye hazırdır." dedi.

Narin, herhangi bir yol engeli olmadığı için insanların başkente giriş çıkışlarının her zamanki gibi yapılabildiğini söyledi.

Kamboçya Başbakanı Hun Manet, Perşembe günü yaptığı açıklamada, yurtdışındaki muhaliflerin, Kamboçya-Laos-Vietnam Kalkınma Üçgeni Bölgesi'ne karşı 18 Ağustos'ta Phnom Penh'de yerel halkı bir araya gelmeye çağırdığını, gizlice meşru hükümeti devirmeyi planladıklarını söyledi.

Manet, "Ülkeyi yakmaya kalkanlara karşı sert tedbirler alacağız... Bir avuç düşman gücün ülkemizi bölmek için kurduğu komploya izin vermeyeceğiz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir