• DOLAR 34.1
  • EURO 37.967
  • ALTIN 2811.751
  • ...
Müftü Durmuş: Camiyle irtibatı kesilen nesil heder olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunarak özellikle gençlerde görülen ahlaki zafiyet ve zararlı alışkanlıklarla ilgili anne ve babalara ciddi sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Ailelerin çocuklarına, gençlere sahip çıkıp onları asla ihmal etmemelerini isteyen Müftü Durmuş, camilerin önemine işaret etti.

Camilerin çocukları kötü alışkanlıklardan ve arkadaşlardan koruyan bir kalkan konumunda olduğuna dikkat çeken Durmuş, cami terbiyesi almış gençlerin hem kendilerine hem de topluma faydalı bir birey haline geldiklerini kaydetti.

"Gençlerimizi camiyle buluşturmalıyız"

Durmuş, "Anne, baba ve velilerden isteğimiz gençlerimize sahip çıkmaları ve onları camiyle buluşturmalarıdır. İyi birer evlat olabilmeleri için anne ve babaların kapanmayan amel defterleri olabilmeleri için camilerle irtibatlarının kesilmemesi lazım. Cami ile irtibatı kesilen bir nesil su ile irtibatı kesilen balık misali heder olmaya ve yok olmaya mahkûm olurlar. Onun için bizi bir araya getiren camilerimiz gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetindedir." dedi.

"Sapkın ideolojiler, uyuşturucu bataklığına saplanan gençlerin kurtuluş yeri camilerdir"

Açıklamasında ailelere çağrıda bulunan Durmuş, "Günümüzde sapkın ideolojiler, uyuşturucu bataklığına saplanan gençlerimizin yegâne kurtuluş yeri camilerimizdir. Gençlerimiz camilere gelip hocalarımızla buluşurlarsa hem vatanına, milletine, milli ve manevi değerlerine bağlı birer fert olacaklar hem de anne ve babalarının kapanmayan amel defterleri olacaklar. Batmanlı hemşerilerimizden dileğimiz çocuklarına sahip çıkmaları ve sapkın ideolojiler karşısında uyanık olmalarıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir