• DOLAR 34.007
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2749.038
  • ...
Temmuz ayının en sıcak yeri Cizre oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son 53 yılın temmuz ayında en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde, sıcaklar nedeniyle sokaklar boş kaldı. Bazı vatandaşlar kartonla gölgelenmeye çalıştı. Gündüz saatlerinde sokakların boş kaldığı Cizre'de vatandaşlar akşam serinliğinde dışarı çıkıyor.

12.00-17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerin boşaldığı ilçede hayat adeta duruyor.

Vatandaşlardan Murat Aktaş, "Cizre'de yaşıyoruz, gerçekten aşırı sıcak. Hissedilen sıcaklık 50 dereceye yakın bir sıcaklığa sahip. Coğrafi konum itibari ile de güneyden gelen samyeli ve çöl sıcakları ile birlikte daha da sıcak oluyor. O yüzden Cizre'de öğlen sıcağında dışarı çıkamıyoruz. Alışveriş ve çarşıya akşam saatlerinde çıkıyoruz. Güneş batmaya yakın olduğunda hava serinlediği için dışarı çıkıp işlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Sıcaktan dolayı hem bunalıyoruz hem de işlerimizi halledemiyoruz. Şehrimizin sıcaklığını mizahi yaklaşarak kartona "içimiz soğuk, şehrimiz, Cizre'miz sıcak" yazısı yazdık. Gerçekten şehrimiz çok sıcak, bölgemizin insanı da sıcaktır zaten." ifadelerini kullandı.

Yüksek sıcaklıktan dolayı dışarı çıkamadıklarını ifade eden Yusuf Üzen, "Sıcaklık aşırı derecede var. Sıcaklık şu ,an 45 derece hissediliyor. Her yıl Cizre'de sıcaklık rekoru kırılıyor. Sıcaktan dolayı gerçekten dışarı çıkamıyoruz. Aşırı ter ve nem var. Sıcaktan dolayı dışarıda yürüyemiyoruz. Yaşlı olan hastalarımız sıcaktan dolayı rahatsızlanıyorlar. Yüksek sıcaklardan dolayı araçlarımız otoparkta durduğu halde lastikleri patlıyor. Şehrimiz gerçekten çok sıcak." dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından geçen ayın Türkiye'de son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğini duyurmuştu. En yüksek sıcaklığın 45,9 dereceyle Cizre'de, en düşük sıcaklığın 5,2 dereceyle Erzurum'da yaşandığını açıklamıştı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir