• DOLAR 34.006
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2750.023
  • ...
Gazze'yi konu alan kısa film senaryo yarışması başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl farklı konularda kısa film senaryo yarışmaları düzenleyen ÖĞ-DER Genel Merkezi Tanıtma Komisyonu Başkanlığı, bu sene 13. Kısa Film Senaryo Yarışmasının temasını "Yaşama Hakkı ve Soykırım" olarak seçtiklerini duyurdu.

Dernek Genel Başkanı Numan Gökmen 13. ÖĞ-DER Kısa Film Senaryo Yarışmasıyla sinema dünyasına "Yaşama Hakkı ve Soykırım" temalı senaryolar kazandırmayı ve senaryo yazarlarını desteklemeyi hedeflediklerini belirtti. 

Gökmen, "israilin Filistin’de yaptığı soykırımın Uluslararası Adalet Divanı'na taşınmasıyla dünyada insan hakları ve soykırım konusu yeniden gündeme geldi. Irkçı, nefret içeren ayrımcı söylemler ve eylemler, spordan tutun farklı ülkelere sığınan mültecilere kadar her alanda kendini gösterebilmektedir. Hatta bu insanın en dokunulmaz, en kutsal hakkı olan yaşam hakkına kadar uzanabilmektedir. Senaryolar yoluyla yaşam hakkı ve soykırım konusunda verilen her türlü bireysel ve kolektif mücadelenin sinemaya taşınarak bu konuda bir bilinç oluşturulmasını amaçlamaktayız." dedi.

Geçmiş yıllarda bağımlılıktan aileye, göç ve hicretten eğitime kadar farklı alanlarda yaptıkları yarışmalarda ödül alan kısa film senaryolarını hem kitaplaştırdıklarını hem de filme çektiklerini belirten Gökmen, bu yarışmada da ödül alacak senaryoların kitaplaştırılıp filme çekileceğini belirtti.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen yarışmada "Yaşama Hakkı ve Soykırım" temasına değinen ya da işleyen kısa film senaryoları drama tarzında yazılabilecek. Senaryoların son gönderilme tarihi 15 Kasım 2024 olarak belirtildi.

Yarışmaya gelecek eserleri değerlendirecek jüri şu isimlerden oluşuyor: Yönetmen Gürsel Ateş, Senarist-Yönetmen Nizamettin Kars, Sinema Eleştirmeni Bahtiyar Kara, Öğretmen Abdurrahman Erbaş ve Yönetmen-Senarist İbrahim Demirkan.

Para ödüllü yarışmayla ilgili geniş bilgiye ÖĞ-DER web sitesi  http://www.ogder.org/ 'den ulaşılabilir. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir