• DOLAR 34.07
  • EURO 38.071
  • ALTIN 2821.573
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Demir, fıstık üreticileriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, HÜDA PAR Genel İstişare Kurulu Üyesi ve Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, HÜDA PAR Nizip İlçe Başkanı Bayram Çakar ve beraberindeki heyet, Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı kırsal Dayıdağı (Bınam) Mahallesi'ndeki fıstık üreticisi çiftçiler ile bir araya geldi.

Milletvekili Demir, çiftçilerin fıstık üretimi ile ilgili sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Sorunlarını HÜDA PAR Milletvekili Demir'e anlatan Çiftçiler, bu sene fıstıkta rekoltenin yüksek olduğunu ancak belirlenen fiyatların kendilerini tatmin etmediğini aktardı.

Çiftçiler, fıstık üretiminde harcanan masrafın fazla olduğunu, hasat mevsiminde toplanan fıstığın satış fiyatının düşük olduğunu ve bundan dolayı harcanan masrafın elde edilen gelirle uyuşmadığını dille getirdi.

Türkiye'nin fıstık üretiminin büyük bir kısmını karşılayan Gaziantep'te çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için taban fiyatın belirlenmesi gerektiğini belirten Milletvekili Demir, "Daha önce Güneydoğu Birlik üzerinden merkezi bir fiyat belirlenirken bu birlik kaldırıldığı için fiyat suiistimal ediliyor ve çiftçi mağdur ediliyor. Kendilerinden alındıktan sonra bir anda ürün fiyatının ikiye üçe katlandığından şikâyet eden üreticiler, devletin kendilerine sahip çakmasını istiyor. Enflasyonun üç dört kat arttığı bir konjonktürde çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor. Bu önlenmeli, çiftçinin, tüccarın ve tüketicinin birlikte kazandığı bir düzenleme getirilmeli." diye konuştu. (İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir