• DOLAR 34.007
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2749.038
  • ...
Molla Şimşek'ten ailelere çağrı: Gençlerin evliliğinde maddi engeller çıkarmayın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle son dönemlerde evlenmelerin önündeki en büyük engellerden birinin ekonomi olduğunu belirten Şimşek, gençlerin bu sebepten ötürü evlenememekten şikayet ettiğini, evlenenlerin de büyük masraflardan dolayı ciddi sıkıntı içerisine girdiğini söyledi.

Düğün masraflarının evliliğin ardından çiftlerin huzursuzluğuna neden olduğunu vurgulayan Şimşek, son zamanlarda bu gibi şikayetlerin giderek arttığına dikkat çekti.

"Makul bir çerçeve ve ölçüde evlenebilmenin önünü açmalıyız"

Düğün masrafları konusunda ailelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Şimşek, "Özellikle gençlerin evlenmelerine engel olmamak ve günümüzdeki ekonomik sıkıntıları göz önünde bulundurarak onlara maddi sıkıntı çıkarmadan, makul bir çerçeve ve ölçüde evlenebilmelerinin önünü açmamız gerekmektedir. Yoksa harama bulaşmanın çok kolay olduğu bu zaman diliminde gençlerimizin önündeki evliliğe kendi tarafımıza düşen kısma taş koyarak engel olursak, o zaman gençlerin düşeceği haramlardan, yanlışlardan ve kötülüklerden bizler de en az onlar kadar pay sahibi olup mesul oluruz." dedi.

"Maddi engel çıkarmayalım"

Gençlerin evliliğini kolaylaştırmanın yollarını aramak gerektiğini belirten Şimşek, "Genç kardeşlerimiz ve çocuklarımız evlendiği zaman maddi anlamda sorun çıkarmayacak ve hayatlarını biraz daha rahat, borçsuz sürdürecekleri bir ortamı sağlamak boynumuzun borcudur. Nitekim düğün sonrasında yapılan borçları ödeme konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle birçok evlilik sona eriyor. Tabi evlilik konusunda maddi engeller çıkarmayalım derken imkanı olduğu halde cimrilik yapmamayı da söylüyoruz. Şayet imkanımız varsa güzel bir düğün yapmakta bizim görevimizdir. Bu konuda orta yolu bularak israfa kaçmadan gençlerimizin evliliğini kolaylaştırmamız gerekiyor." diye konuştu.

"Cahiliye müziklerden uzaklaşmalı; Haremlik, selamlığa dikkat etmeliyiz"

Düğünlerin de israfa kaçmadan İslami usullere uygun şekilde yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Şimşek, şöyle devam etti:

"Düğünlerimiz de Kur'an ve sünnet çerçevesinde olması gerekiyor. İslam, Kur'an ve sünnet bu konuda hayatımızın her alanına müdahildir ve her konuda bizlere bir hüküm göstermiştir. Çünkü Peygamber Efendimizin de evliliği, çocuklarını nasıl evlendirdiği bellidir. Özellikle düğünlerimizde haremlik ve selamlık kuralına dikkat etmemiz gerekmektedir. Cahiliye müziklerden ve harama yaklaştıran şeylerden uzaklaşmamız gerekiyor. Evliliklerimiz de İslami olmalıdır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir