• DOLAR 34.072
  • EURO 38.106
  • ALTIN 2834.076
  • ...
Dünya alarmda! Nükleer saldırı hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   RT'nin haberine göre Ukrayna güçleri, radyoaktif başlıklar içeren bir Rus nükleer santralindeki nükleer atık depolama sahalarını hedef almak ve saldırıdan Moskova'yı suçlamak için hazırlıklara başladı.

Gazeteci Marat Khairullin  Telegram kanalından yaptığı paylaşımda "Bir nükleer santralin kullanılmış nükleer yakıt depolama tesislerini vurmayı planlıyorlar." ifadelerini kullandı. 

Hayrullin, saldırıda kullanılacak özel harp başlıklarının Ukrayna'nın Dnepropetrovsk Bölgesi'ndeki Zhovti Vody kentindeki Vostochny Madencilik ve İşleme Tesisi'ne ulaştırıldığını bildirdi.

Hayrullin, saldırının olası hedefleri arasında Energodar'daki Zaporozhye Nükleer Santrali veya Kurçatov'daki Kursk Nükleer Santrali'ni gösterdi ve Ukrayna hükümeti ile Batılı destekçilerinin "çaresiz ve her şeyi denemeye istekli" olduğunu belirtti.

Rusya'nın Harkov Bölgesi Askeri Yönetimi'ndeki bir güvenlik görevlisi, Cuma günü RIA Novosti'ye verdiği demeçte Khairullin'in iddiasını doğruladı. Saldırının, bir nükleer santraldeki kullanılmış yakıt depolama alanlarını hedef almak için radyoaktif savaş başlıkları kullanılmasının amaçlandığı ve mühimmat halihazırda Zhovti Vody'ye teslim edildiği belirtildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir