• DOLAR 34.104
  • EURO 37.966
  • ALTIN 2812.962
  • ...
Gazze soykırıma uğrarken İİT kınamaya devam diyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

İslam İşbirliği Teşkilatı, Cit köyünde yüzlerce siyonistin saldırıları sonucu bir kişinin şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı, ev, araç ve tarım arazilerinin yakıldığı baskını kınadı.

Teşkilat, bu son olayın işgalin Filistin halkına, topraklarına ve kutsallarına yönelik açık saldırganlığının bir uzantısı olduğunu belirterek  uluslararası insancıl hukukun açıkça ihlali olduğunu belirtti.

Bu devam eden suçların sorumluluğunun tamamen işgal rejimine ait olduğunu vurgulayan Teşkilat, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası topluma, Filistin halkına uluslararası koruma sağlama ihtiyacına ilişkin sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı.

Teşkilat, ayrıca işgalin Gazze Şeridi, Batı Şeria ve Kudüs şehri dahil olmak üzere Filistin'e yönelik devam eden saldırganlığının derhal ve kapsamlı bir şekilde durdurulmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Örgüt ayrıca uluslararası topluma, işgal rejimini, "işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm sömürge yerleşimlerini ve terörist milislerini dağıtması, onlara yönelik siyasi ve hukuki korumayı kaldırması, onları terör örgütü olarak sınıflandırması" yönündeki çağrısını da yineledi.  

Dün gece, aralarında silahlı kişilerin de bulunduğu 100'den fazla yerleşimci terörist, Cît köyüne saldırarak Filistinlilere ateş açtı. Bu saldırı sonucunda, 23 yaşındaki Reşid Mahmud Abdulkadir Sudde şehit oldu, birçok kişi yaralandı ve 4 ev ile 6 araç yakıldı. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir