• DOLAR 34.1
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2810.099
  • ...
Çin, ABD ve Japonya'yı Güney Çin Denizi'ne müdahale etmekle suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü Zhang Xiaogang, ABD'nin Filipinler'e yaptığı 500 milyon ABD doları değerindeki askeri yardım ve Japonya ile Filipinler arasında yakın zamanda gerçekleştirilen ortak askeri tatbikatla ilgili bir soruya yanıt verdi.

Çinli sözcü, "Çin, ülkeler arasındaki savunma işbirliğinin herhangi bir üçüncü tarafı hedef almaması veya bölgesel barış ve istikrarı bozmaması gerektiğine inanıyor." dedi.

Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya gibi bu bölge dışındaki bazı ülkelerin Güney Çin Denizi'ndeki sorunları karıştırmaya ve suları bulandırmaya devam ettiğini söyleyen Zhang ayrıca Filipinler'i eleştirerek, "kurtları eve davet ettiğini ve isteyerek onların piyonu gibi davrandığını" söyledi.

Zhang, Çin'in İngilizce'de Güney Çin Denizi Adaları olarak bilinen Nanhai Zhudao ve bitişik suları üzerinde tartışılmaz bir egemenliğe sahip olduğunu vurguladı.

Sözcü, "Toprak egemenliğimizi ve deniz haklarımızı ve çıkarlarımızı korumak için kasıtlı ihlallere ve provokasyonlara karşı meşru önlemler alacağız" dedi.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir