• DOLAR 34.104
  • EURO 37.966
  • ALTIN 2812.962
  • ...
Borrell'den işgalci çetelerin Kalkilya'daki saldırısına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Borrell, "X" platformunda yaptığı bir paylaşımda, "Günden güne, neredeyse tamamen cezasızlık ortamında, israilli yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria'da şiddeti körüklüyor ve bu durum, barışa dair herhangi bir şansı tehlikeye atıyor." dedi.

Bu eylemlerin kabul edilemez olduğunu ve derhal durdurulması gerektiğini vurgulayan Borrell, Avrupa Birliği tarafından, şiddet yanlısı yerleşimcilere yardım eden taraflara, işgal hükümeti üyeleri de dâhil olmak üzere, yaptırım uygulanması yönünde bir teklif sunma niyetinde olduğunu belirtti.

Dün gece, aralarında silahlı kişilerin de bulunduğu 100'den fazla yerleşimci terörist, Cît köyüne saldırarak Filistinlilere ateş açtı. Bu saldırı sonucunda, 23 yaşındaki Reşid Mahmud Abdulkadir Sudde şehit oldu, birçok kişi yaralandı ve 4 ev ile 6 araç yakıldı.

Duvara ve Yerleşime Karşı Mücadele Komitesi tarafından yayımlanan verilere göre işgal ordusu ve yerleşimci çeteler, Ekim ayında Gazze'ye karşı başlatılan soykırım savaşının başlangıcından bu yana Filistinlilerin arazileri ve mülklerinde 273 yangın çıkardı.

Gazze'ye karşı başlatılan savaşın ardından, silahlı çetelerin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinli vatandaşlara yönelik saldırıları artarken, işgal ordusu da Filistin şehirleri ve mülteci kamplarındaki askeri saldırıları ve baskınlarını yoğunlaştırdı.

Mayıs ayında yayımlanan bir Human Rights Watch raporuna göre, yerleşimci çetelerin saldırıları, savaşın başlamasından bu yana 20 meskun alandan 1200'den fazla Filistinlinin zorla göç etmesine ve en az yedi meskun alanın tamamen tahliye edilmesine yol açtı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir