• DOLAR 34.006
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2750.023
  • ...
Yaz Kur'an Kursu öğrencileri: Kurslar sona erdiği için hüzünlüyüz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2024 yılı "Elif Be Te Se Cim Başlıyor Kur'an Sevincim" sloganıyla Türkiye geneli 1 Temmuz'da başlayan Yaz Kur'an kursları bugün itibariyle sona erdi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da yaklaşık 30 bin öğrencinin katıldığı Yaz Kur'an kursları kapanışı nedeniyle birçok camide çeşitli programlar düzenlendi.

Merkez Yeşilyurt ilçesinde bulunan Faik Erdoğan Vakfı Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından ilçe Vaizi Kutbettin Çiçek'in öğrenci ve velilere yönelik yaptığı konuşmayla devam etti.

Cami İmam Hatibi Medeni Kaya, kurs boyunca verdikleri eğitim ve yapılan etkinlikler, öğrenciler ise yaşadıkları sevinç ve hüznü İLKHA Muhabiri ile paylaştı.

"Kur'an'a geçen 60 öğrenciye Kur'an-ı Kerim hediye edildi"

Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da tüm hızıyla devam edenYaz Kur'an kurslarının bugün itibariyle sona erdiğini söyleyen Faik Erdoğan Vakfı Camii İmam Hatibi Medeni Kaya, "Malatya'da bu sene yaklaşık 30 bin öğrenci Yaz Kur'an kurslarına katıldı. Bizim Faik Erdoğan Vakfı Camii olarak kız ve erkek 150 öğrencimiz vardı. Bu sürede 3 erkek ve 3 bayan hocamız görev aldılar. Bu süre içerisinde öğrencilerimiz dini bilgiler öğrendiler. Çeşitli etkinlikler yaparak çocuklarımızı yüzmeye, halı sahaya ve pikniğe götürdük. Dini bilgiler yarışmasını yaptık. Camimizde 60'a yakın öğrencimiz Kur'an-ı Kerim'e geçti. Bugün Kur'an'a geçen öğrencilerimize kapanış programında inşallah Kur'an-ı Kerim hediye edeceğiz." dedi.

"Yaz Kur'an kursları bitti ama yıl boyunca hafta sonları Kur'an-ı Kerim derslerimiz devam edecek"

Kaya, "Tabii Yaz Kur'an kursu bitiyor ama bizim sadece Yaz Kur'an kursunda değil, yıl boyunca Kur'an-ı Kerim derslerimiz devam ediyor. Onun için hafta sonları da yine biz öğrencilerimizle iletişimimizi sürdüreceğiz inşallah. Bu sürede öğrencilerimize ikramlar yapan ve özellikle Kur'an-ı Kerim konusunda bize yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Rabbim herkesten razı olsun." dileğinde bulundu.  

"Hafızlığımı geliştirmeme çok ciddi şekilde yardımcı oldu"

Hafızlığını geliştirmek için kursa geldiğini ve çok fayda gördüğünü ifade eden öğrencilerden Melih Bilal Akin, "Ben hafızlık yapan bir öğrenciyim. Bu cami benim hafızlığımı geliştirmeme çok ciddi şekilde yardımcı oldu. Gelecek sene başlayacak Yaz Kur'an kurslarına bu camiye gelmeyi herkese öneriyorum. Bu cami gerçekten imanımızı daha çok geliştirmemize yardımcı oldu ve küçük kardeşlerimizin de bilgiler öğrenmesine vesile oldu. Peygamberlerle ilgili dersler aldık. Hocalarımız bizi geziye götürdüler. Yemekler ikram ettiler. Allah hocalarımızdan razı olsun." dedi.

"Çok güzel İslami bilgiler öğrendik"

Yaz Kur'an kursuna bu sene başladığını ve çok güzel bilgiler öğrendiğini kaydeden Muhammed Said Sarıkaya, "Ben Kur'an kursuna bu yaz başladım. Çocuklara çok güzel eğitim veriyorlar. Anaokulundan tutun liseye kadar eğitim veriyorlar. Herkese öneririz. Elif-Ba öğrenenler oldu, hafız olanlar hafızlığını geliştirdi. İslami bilgiler öğrendik. Burası güzel bir yer." diye konuştu.  

"Bu bilgileri bize severek ve eğlendirerek öğrettiler"

Kur'an kursunda bilgileri eğlenerek öğrendiklerini kaydeden Eymen Deniz, "Biz burada çok güzel dini konular işledik. Bilgileri eğlenerek öğrendik. Bugün de kapanış töreni yapılıyor. Temel dini bilgilerin tüm konularını öğrendik. Bu bilgileri bize severek ve eğlendirerek öğrettiler." ifadelerini kullandı.

"Sabırsızlıkla önümüzdeki yıl başlayacak Yaz Kur'an kursunu bekleyeceğim"

Yahya Kerem Yenilmez ise, "Kursa yeni geldiğimde Elif-Ba ile başladım şimdi Medeni Hocam sayesinde Kur'an-ı Kerime geçtim. 3'üncü cüzün 2'inci sayfasına kadar geldim. Buradaki başta Medeni hocam olmak üzere bütün hocalarıma teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili burada çok şey öğrendim. Burada sadece Kur'an-ı Kerim dersi almadık. Oyunlar oynadık. Bir sürü etkinlikler yaptık. Yani burası benim evim gibiydi. Ben bunları söylüyorum ama birazcık da hüzünlüyüm. Buradan gidiyorum diye. Burada bir sürü arkadaşım vardı. Mecburen onlardan ayrılıyorum. Sabırsızlıkla önümüzdeki yıl başlayacak Yaz Kur'an kursunu bekleyeceğim." diye konuştu.

"Burayı çok sevdim"

Burada Kur'an-ı Kerimi öğrendiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Zümra Yoldaş, "Burayı çok sevdim, hep burada kalmak istiyorum. Oyunlar oynayarak eğleniyoruz. Kur'an okuyoruz. Her şey çok güzel." şeklinde konuştu.

"Peygamberimizin hayatını, dini bilgiler, ileride işimize çok yarayacak bilgiler öğrendik"

İleride kendilerine çok fayda sağlayacak bilgiler öğrendiklerini ifade eden Melek Arkadaş, "Hem Kur'an-ı Kerim öğrendik hem de Peygamberimizin hayatını öğrendik. İleride işimize çok yarayacak bilgiler öğrendik. Burada bize bayağı güzel imkanlar sağlanıyor. Geziler olsun, başka etkinlikler olsun çok eğlendik. Bu yaz boş şeylere vakit ayırmaktansa Kur'an'a vakit ayırmak daha güzel oldu benim için. Burada Kur'an'ımızı çok iyi öğrendik. Çok güzel okuyoruz. Bütün arkadaşlarımla çok eğleniyoruz. Daha çok arkadaş edindik. Çok üzgünüz çünkü kurs sona eriyor. Keşke bitmese diyoruz." diyerek duygularını paylaştı.

"Kur'an-ı Kerim ve temel bilgiler öğrendiğimiz için mutluyuz, bittiği için de çok hüzünlüyüz"

Öğrencilerden Ecrin Sıköçer ise, "Bir buçuk aydır Kur'an kursuna geliyoruz. Burada dini bilgi öğrendik. Kurs bittiği için çok hüzünlüyüz. Çünkü dini bilgiler öğrenmek çok iyi bir şey ve bu ilerideki hayatımızı çok etkileyecek. Kur'an-ı Kerim ve temel bilgiler öğrendiğimiz için mutluyuz, bittiği için de çok hüzünlüyüz." dedi.

Yaz Kuran kursları kapanış programları dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir