• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Hira Der`den Aşura etkinliği`ne davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hira Der, Aşura günü nedeniyle "Dünden bugüne Kerbela" adıyla bayanlara ve erkeklere olmak üzere iki ayrı etkinlik düzenliyor.

Hira Der`nden yapılan açıklamada, 18 Kasım Pazartesi saat: 12.00`da bayanlara, aynı gün saat 18.30`da erkeklere olmak 2 ayrı Aşura etkinliği düzenleneceği bildirildi. Programın Çokkatlı Otopark Düğün ve Konferans Salonu`nda yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili Hira Der adına açıklama yapan Genel Başkan M.Ali Rüzgar, Hz. Peygamber`in (s.a.v) torunu Hz. Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela`da şehid edilmelerinin çok büyük bir hadise olduğuna dikkat çekerek, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Kerbela faciasının yıldönümünde bu büyük hadisenin hikmetlerini anlayabilmek için her sene bazı konuları ele alıyoruz. Bu yıl altıncısını düzenleyeceğimiz Aşura etkinliğimizin konusu "Dünden bugüne Kerbela" şeklinde etkinliğin amacını açıkladı.

Açıklamanın devamında Rüzgar, Allah`ın hak dini uğruna, insanları cehennem ateşinden korumak uğruna, dünyayı adalet ve İslam ile doldurmak uğruna hizmet etmenin cesaret, yiğitlik ve bedel istediğini belirterek, "Bu din çok kıymetlidir, bu dava öyle büyüktür ki en kıymetliler kendilerini feda etmişlerdir. İyiliği emretmek ve kötülüklerden sakındırmak uğruna ölmek Peygamberlerin sünnetidir" dedi.
Rüzgar son olarak, "18 Kasım Pazartesi günü, Çokkatlı Otopark Düğün ve Konferans Salonu`nda düzenleyeceğimiz Aşura programımız; gündüz saat 12.00`da bayanlara ve aynı gün saat 18.30`da erkeklere olmak üzere iki seans halindedir. Etkinliğimiz ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir" ifadelerini kaydetti.
 
(Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir