• DOLAR 34.1
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2810.099
  • ...
Prof. Dr. Dursun: Irkçı saldırıların arkasında siyonizm var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Yazarlar Birliği Batman İl Temsilcisi Prof. Dr. Şemsettin Dursun, Türkiye'de ve son günlerde Avrupa'da Müslümanlara yönelik artış gösteren ırkçı saldırılara ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Gerek Türkiye'de gerekse de Avrupa ve Amerika'da son zamanlarda ırkçı saldırıların herkesi düşündürdüğünü belirten Dursun, İslam medeniyetinin tüm insanlığı kucakladığını ancak ırkçılığın ise parçalayıcı bir özelliğe sahip olduğunu ifade etti.

"Madde insanı nasıl zehirliyorsa ırkçılıkta insanı öyle zehirliyor"

Irkçılığın bölücü, dışlayıcı ve ötekileştirici olduğunu vurgulayan Dursun, "Avrupa'ya baktığımız zaman şu anda insanlar büyük bir sıkıntı içerisindedirler. Zira Avrupa'da insanlıkta bir anlam kaybı var. İnsanlık varlığının anlamını kaybetmesiyle birlikte bu kaybın farkında bile değillerdir. Medeniyet tasavvurumuzda insan esas alınır. İnsan yaratılmış mahlûkların en şereflisi, en onurlusu ve değerlisidir. İnsan bütün sorun ve problemlerini diyalogla çözmek durumundadır. Madde nasıl insanı zehirliyorsa ırkçılıkta insanı öyle zehirliyor." dedi.

"Müthiş bir ırkçılık rüzgarı esmektedir"

Irkçılığın benmerkezci bir anlayışa sahip olduğunu, bunun da insani olmadığını ifade eden Dursun, "Özellikle bugünlerde İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da, Amerika'da ve Batı'nın tüm ülkelerinde müthiş bir ırkçılık rüzgarı esmektedir ve bununda altında siyonizm düşüncesi yatmaktadır. Çünkü siyonizm en büyük ırkçılıktır. Yahudileri dışlamıyoruz. Çünkü onlarda bir ırktır ve bütün diller ile ırklar Allah'ın ayetleridir. Ama Türkçülük yapmak, Kürtçülük yapmak, Arapçılık yapmak, Farsçılık yapmak, Yahudicilik yapmak insanın fıtratına ve tabiatına aykırıdır." diye konuştu.

"Irkçılık insanları felakete sürükler"

Bugün siyonizmin en büyük ırkçılık olduğunu, Nazi'leri bile aratacak kadar ileri gittiğini belirten Dursun, şöyle devam etti:

"Siyonistler kendileri dışındaki hiçbir insanı, insan olarak saymamaktadırlar. Bütün insanları kendilerine hizmet etsinler diye yaratılmış algısıyla bir sapık düşünceye sahip olan bu siyonist rejim bugün Gazze'de 40 bine varan kardeşimizin katline sebep olmuşlardır. Bu bakımdan yöneticilerimiz insanlarımıza ve gençlerimize insanlığın fıtratına uygun tarzda bir İslami anlayışı vermeleri gerekir. Aksi halde bu ırkçılık hem ırkçılık yapanı hem de diğer insanları felakete sürükler."

"İslam bütün insanlığı kucaklıyor"

Irkçılığın hiç kimseye faydasının olmadığının altını çizen Dursun, "Şu anda kapitalizm, Marksizm ve faşizm insanlığa huzur getirmemiştir ve getiremez de. Çünkü bu yapılarına aykırıdır. Ama bütün insanlığı kucaklayan bir İslam anlayışı vardır. Bu kucaklayıcı anlayışa herkesin ihtiyacı vardır ve insanlıkta buna muhtaçtır." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir