• DOLAR 34.007
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2749.038
  • ...
İsveç'in ardından bir ülkede daha Maymun Çiçeği görüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde ortaya çıkan ve hızla komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel çapta alarm durumuna geçti. Burundi, Kenya, Ruanda ve Uganda gibi ülkelerde de virüsün görülmesi üzerine DSÖ, 15 Ağustos 2024 tarihinde, iki yıl içinde ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yaptığı açıklamada, “Bu salgınları durdurmak ve hayat kurtarmak için koordineli bir uluslararası müdahalenin şart olduğu açıktır” ifadelerini kullandı. Ghebreyesus, virüsün yayılma hızının ve bulaşıcılığının artması nedeniyle küresel düzeyde harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. DSÖ, uluslararası toplumun bu salgını kontrol altına almak için iş birliği yapmasının önemine dikkat çekti.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ AVRUPA’YA SIÇRADI
Salgın, yalnızca Afrika kıtasıyla sınırlı kalmadı. Dün itibarıyla, İsveç'te daha bulaşıcı bir varyantı tespit edilen maymun çiçeği virüsü, Avrupa'ya da sıçradı. İsveç Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, düzenlediği basın toplantısında, “Öğleden sonra İsveç’te daha ciddi bir tür olan ve Clade I olarak adlandırılan bir maymun çiçeği vakası olduğunu teyit ettik” dedi.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ BİR ÜLKEDE DAHA GÖRÜLDÜ
Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen üç yolcuda maymun çiçeği bulunduğu açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir